Man har helt sikkert set dem et eller andet sted før: Byplakater. Enten hjemme hos familie, venner og bekendte, eller ude i de mange forskellige forretninger, der også forhandler dem. Byplakater er nemlig blevet et kæmpe hit blandt danskerne, og det er utrolig populært at have en plakat med sin egen by, eller måske hjemby hvis man imidlertid er flyttet derfra, til at hænge og pryde sit hjem, så man kan vise, at man er stolt af og glad for, hvor man kommer fra. Der findes utrolig mange forskellige varianter af de fine byplakater, og man kan være helt sikker på at kunne finde én, der repræsenterer ens hjemby, der også er i et flot design, som man rigtig gerne vil have hængende i sit hjem. Der findes efterhånden byplakater for de fleste mellemstore og store danske byer, og særligt københavnerne har taget deres københavnerplakat til sig.

Byplakater repræsenterer hvor man kommer fra

Det vil altid være en stor del af én og ens baggrund at have med sig, hvor man kommer fra, hvor man er vokset op og hvor man bor. Det kan snige sig ind i ens hjem på mange forskellige måder og være en del af indretningen – endda uden man måske helt er klar over det – og her kan byplakater være en ekstra flot måde at repræsentere hvilken by man kommer fra, eller at man er særligt glad for at bo i den by, man bor i. Byplakater vil, med deres mange smukke designs, der som oftest inkluderer byens seværdigheder og smukkeste steder, give en daglig påmindelse om, hvorfor den pågældende by er et dejligt sted at være, og samtidig vil det være en smuk tilføjelse til indretningen af hjemmet. Plakater er nemlig i det hele taget også vokset sig til at være en væsentlig og populær del af indretningen i de danske hjem. Hvad enten man vælger byplakater af de mere nostalgiske grunde, eller fordi man synes, de er flotte og dekorative, vil man altså være en del af den danske designbølge, hvor plakater er en stor del af det samlede udtryk.

Byplakater er populære blandt både unge og gamle

Det er ikke altid at et nye fænomener og populære valg til indretningen af hjemmet hitter hos både unge og gamle – men det gør sig altså gældende for byplakater. Man kan sagtens, og med vished om, at gaven vil falde i god jord, forære en byplakat til ens bedsteforældre, forældre eller til et ungt menneske, som netop er flyttet hjemmefra og dét måske i en anden by, fordi vedkommende skal studere der. De klassiske designs og netop funktionen med også at være en repræsentant for hjemstavnen er netop, hvad der giver byplakater denne brede appel, som netop rammer rent ind hos både de unge og de gamle. Det er altså efterhånden ikke sjældent, at man ser byplakater, når man besøger folk, og man kan derfor med fordel også begynde at overveje, om man ikke selv skal have én hængende derhjemme.


Indlægget er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.