Kunsten at få en baby til at sove er svær. Det er ligeledes meget diskuteret. De fleste har nemlig en mening om, hvordan du på bedst mulig vis, får den lille guldklump til at sove. Endnu flere har også en mening om, hvordan du absolut ikke skal gøre. Det er så omdiskuteret, at der nærmest går politik i den. Læs videre og få overblik over, hvordan du får lagt den lille til ro.

Sort ur

Hold fast i rutinerne

En baby har brug for rutiner. Men den lille kan naturligvis ikke selv skabe dem. Det er dit job. Faktisk er det overordentligt vigtigt at holde fast i rutinerne. Det giver nemlig tryghed for babyen at føle, at tingene kører som det plejer. Hvis der kommer alt for mange overraskelser, kan det stresse barnet unødvendigt.

En af de vigtigste rutiner at holde fast i er selvfølgelig sovetiderne. Den lille baby har brug for at blive lagt i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver aften. Derudover skal der passes en god middagslur ind. Selvom babyen måske ikke altid er enig i sovetiderne og ofte vågner fra tid til anden, skal du holde fast i sovemønstrene. 

Dette skal dog ikke holde dig fra, at du holder fast i dit liv. Hvis du har lyst til at mødes med familie og venner, skal du ikke holde dig tilbage, blot fordi dit barn skal ligge i sin seng på et givent tidspunkt. Der er nemlig mange virkelig gode løsninger på at give dit barn de bedste forudsætninger for at falde i søvn i andre omgivelser end normalt.

Gør soveområdet behageligt med en sleepbag

Der kan være mange årsager til, hvorfor du ikke lige er hjemme hos dig selv, når din baby skal puttes. Måske er du på vej hjem fra en aftale, eller måske nyder du en aftensmad i selskab med dine gode venner. Det vigtigste, du skal holde fast i, når du skal putte dit barn et andet sted, er behageligheden i sovestedet. Det skal være rart at falde i søvn. Hvis din baby har det behageligt, vil han eller hun føle sig tryg. Og med tryghed kommer roen, og med roen kommer naturligvis søvnen. 

En sleepbag gør det nemt at putte din guldklump i for eksempel bilen. Denne sleepbag fungerer som en køresovepose, der gør det behageligt at falde i søvn i bilen. En sleepbag er nem at vaske og er også fantastisk at bruge, når du er på besøg andre steder. Hvis du synes, at en sleepbag lyder som en god løsning for dig og din baby, så undersøg det nærmere – Sleepbag køreposer og pakker her.

Baby der sover

Husk at alle børn er forskellige

Når du skal overveje, hvordan du vil lære dit barn at sove, skal du huske på, at alle børn er forskellige. Hvad der virker for din baby, er ikke nødvendigvis det samme, som virker for naboens baby. Der er rigtig mange holdninger til, hvordan tingene skal gøres. Og du vil helt sikkert også høre kommentarer om, at du gør det forkert. Lyt på kritikken og lav en vurdering af, om du kan bruge den til noget.