D. 27. december 2019 vedtog folketinget en lov, der indeholder en stigning af afgifter på cigaretter og røgtobak.

Den første stigning er allerede trådt i kraft, og det vil kun blive dyrere at være ryger i fremtiden. Mange ser prisstigningen som en motivation til at begynde på et rygestop. Det er dog ofte lettere sagt end gjort. Derfor kan en elektronisk cigaret være et godt hjælpemiddel på vej mod rygestoppet. 

Ikke-Ryger, Stoppe Med At Ryge, Fag, Cigaret-Rygning

Hvordan virker en elektronisk cigaret?

En elektronisk cigaret, eller e-cigaret, består typisk af en væskebeholder, hvori der sidder en coil, der opvarmer væsken og omdanner den til damp. Et batteri forsyner coilen med strøm. Der findes mange forskellige slags batterier, og de har indflydelse på, hvor stor en dampsky du kan lave med din e-cigaret. 

Du kan vælge mellem et bredt udvalg af væsker til din e-cigaret. F.eks. kan du vælge væsker med eller uden nikotin og med forskellige smage såsom mentol, æble eller jordbær.

E Cigaret, Vaping, Elektronisk Cigaret, Fordamper

E-cigaret til rygestop

Hvis du er på udkig efter en e-cigaret som led i dit rygestop, er der ingen grund til at bruge penge på et kraftfuldt batteri, der laver dampskyer, der er meget større end en almindelig cigarets røgsky. I stedet kan du kigge efter en simpel e-cigaret, der føles naturlig og behagelig at have i hånden. Til at starte med, kan du også vælge væsker, der har smag af tobak, da det er den smag, du er vant til, når du ryger. Med tiden får du måske lyst til at prøve andre smage og vænne dig selv fra smagen af tobak.

Pung, Wallet, Penge, Finanser, Talje Poser, Betale

Et billigere alternativ

Har du ikke har lyst til helt at stoppe med at ryge, men heller ikke lyst til at betale de høje cigaretpriser, kan e-cigaretter være et godt alternativ. De er nemlig ikke underlagt de samme afgifter som tobakscigaretter og er derfor billigere i længden.