I så fald måtte man lægge ud med at spørge: hvad er politisk korrekt? Fordi det politiske landskab har ændret sig en hel del de sidste år. Hvad der har været god politisk tone bliver nu af mange latterliggjort. Til gengæld er den politiske tone blevet en del mere rå. Det er en udvikling der ikke kun er sket i Danmark, men over hele verden. 

Så kan der diskuteres om det er godt eller skidt. Men for at komme tilbage til spørgsmålet, så er det svært af afgøre. Selv hvis der var enighed om hvad der er politisk korrekt. 

Hvis man tager den hidtidige politiske tone som udgangspunkt, så ville en politisk korrekt hunderace nok være en Doberman. Aggressiv, stor snude og en lille hjerne. 

Med et lidt mere optimistisk syn på fremtiden tegner der sig en forandring: Den nye politiske korrekthed bliver i hvert fald mere miljø- og klimabevidst. Den karismatiske eksponent af et vist parti har for nyligt kalde alle der bekymrer sig om klimaet for ”klimatosser”. En vælgerlussing senere har samme parti fået sig en klimaordfører! 

Der er vistnok flere forandringer i luften end klimaforandringen. 

Cocker spaniel er en god kandidat

I lyset af disse forandringer kunne cocker spanielen være en god kandidat. Det er en hund der ikke forbruger så mange resurser. En cocker spaniel kan enten kaldes for en stor lille hund, eller en lille mellemstor hund. Den er venlig og integrerer sig udmærket in en børnefamilie. Cocker spanielen er også en af de mest intelligente hunderacer. 

Og så er den smuk. Nærmest en bamse af en hund, sød, blid, men alligevel fuld af energi. Hvis du har familie med små børn og ønsker en hund, så er en cocker spaniel et rigtig godt bud. 

Venlig, men temperamentsfuld

Cocker spanielen er en kærlig og venlig hund. Den er selskabelig og elsker at være sammen med mennesker, både børn og voksne. Den er også godt selskab for andre hunde. En cocker spaniel er en af de mest ukomplicerede hunde der findes. 

Dens høje intelligens skal respekteres. Det er en hund der er sød og venlig, men den har sin egen vilje. Derfor er det vigtigt at den opdrages til at være en del af flokken. Gør du ikke det, vil den simpelthen overtage styringen. 

En cocker spaniel har et robust helbred. Som de fleste mindre hunde bliver den også ret gammel. En livsforventning på 12 – 14 år er meget normal. 

Hvilke driks serverer du til fest?

Igennem århundreder har det været en del af kulturen, at servere alkoholiske driks til festlige lejligheder. Om det er en begravelse, et bryllup, eller bare en grillaften med vennerne, der skal være nogle procenter i driksene. 

Men det er langt fra alle der drikker alkohol. I nyere tid er det blevet mere moderne at holde sig fra alkoholiske driks, selv til fester. 

De fleste der holder sig til alkoholfrie driks gør det af sundhedshensyn. Nogle gør det også af kulturelle eller religiøse hensyn, og det gælder ikke kun muslimer. 

Ingen skal dømmes til kedelige driks

Det skal du gerne respektere når du inviterer til fest. Ingen siger at fester skal være alkoholfrie. De gamle traditioner har helt sikkert deres værdi. Men det har de nye også. 

Man kan sagtens have det sjovt, selv hvis man ikke drikker til en fest. Men intet dræber stemningen så effektiv som at føle sig udenfor. Derfor er det vigtigt at du tænker på dem der ikke drikker øl, sprut og vin. Der findes lige så mange muligheder for at lave spændende og velsmagende driks uden alkohol som med. 

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.