Skal du på farten og leder efter det helt rette transportmiddel? Så er du måske kommet det helt rette sted hen, i hvert tilfælde, så kommer nogle af de mange fordele ved de løbehjul og cykler der har en hjælpemotor med el på sig samt hvilke ting du skal være opmærksom på, inden du tager på indkøb efter en af disse. Det er en måde at komme lidt hurtigere frem i verden, eksempelvis med et el-løbehjul. Bliv klogere på teknikken bag og find dit nye elløbehjul her

Teknikken bag en hjælpemotor eller elmotor

Hvad end du kigger efter et el-løbehjul eller en elcykel, så et det gældende for begge, at der er siddende en motor, der enten driver dig frem uden anden form for hjælp, eller hjælper dig med at komme frem med mindre modstand. Så kan du eksempelvis let klare de stejle bakker eller komme hurtigere til din destination. Det er forskelligt hvor hurtigt en elmotor lader dig komme fremad.

For en elcykel gør det sig gældende, at der som oftest kun er tale om en hjælpende hånd og hastigheden vil derfor være afhængig af, hvor meget du træder i pedalerne. Der er lidt anderledes med en elmotor på et el-løbehjul. Her kan du nemt komme op på 20-30 km i timen, helt uden at skulle bruge dine ben. Det tilhørende batteri der skal drive elmotoren, både for et el-løbehjul og el elcykel bestemmer hvor langt du kan køre, uden at skulle lade motoren op igen. 

Først og fremmest skal du overholde sikkerheden 

Der er en ting der gerne skal på plads, inden du kigger efter et nyt el-løbehjul og det er sikkerheden. Det er i hvert tilfælde ikke anbefalelsesværdigt at begive sig ud i trafikken med dit nye el-løbehjul, hvis ikke det overholder lovgivningen. Der er flere regler på området og det er ikke muligt at liste dem alle op. Orienter dig derfor inden du begiver dig ud i trafikken på dit nye el-løbehjul. Når du kører i trafikken, må du kun komme op på en hastighedsgrænse på 20 km i timen. 

Det er uafhængigt af, hvor hurtigt dit el-løbehjul kan trække dig afsted. Derudover er det nu blevet lovpligtigt at køre med hjelm, for at øge din sikkerhed og forhindre hovedskader. Til sidst skal du være minimum 15 år, for at måtte køre på et el-løbehjul udenfor indhegnede områder. Ellers gælder de samme regler som det gør sig gældende på en cykel. Kun en person på transportmidlet, ingen promille over 0,5 % og ellers overholde færdselsreglerne på samme vis. 

Du kommer hurtigere fra A til B med en elmotor

Uanset om du er på udkig efter en elcykel eller et el-løbehjul, så er den helt store fordel, at du kommer hurtigere fra A til B. Du skal ikke bruge så mange kræfter på at komme afsted og giver dig derfor en bedre mulighed for at komme frem til tiden, uden at skulle have opbrugt alt din energi. Så længe du sørger for at batteriet er fyldt op med strøm, så skulle det ikke være nogen sag at komme derudaf, udenom den trafik der findes på bilvejene og nå til ende i en fart. Med et el-løbehjul er du ydermere ikke begrænset af din kondition, det er blot at stille sig op på løbehjulet og så afsted. 

Forskellen på en elcykel og et el-løbehjul 

Der er markante forskelle på en elcykel og et el-løbehjul. De er begge en fordel i storbyerne, hvor du gerne vil undgå at tage bilen eller offentlig transport for at komme afsted. Dog er elmotoren på transportmidlet en smule forskelligt. Der er på en elcykel behov for, at du selv lægger nogle kræfter i for at komme frem også selvom det er betydeligt lettere end med en traditionel cykel uden motor. 

Hvis du ikke føler du er i helt så god kondi og heller ikke ønsker at blive det som følge af transporten i trafikken, så vil det være et el-løbehjul der er at foretrække. Her skal du nemlig ikke selv bruge nogle kræfter for at komme frem, da elmotoren klarer hele arbejdet. Her er der dog en maksimal hastighedsgrænse på 20 km i timen, hvilket er en smule lavere end hvad du som oftest vil kunne opnå på en elcykel. 

Batteriet har betydning for din anvendelse 

Der er intet til hindring for, at du kan anvende dit el-løbehjul uden batteri til motoren. Skulle den løbe tør, så kan du stadig komme frem. Dog er det ikke helt der burde være formålet med et el-løbehjul. Kig derfor på batteriet inden du køber og find et med en størrelse der passer til den afstand du har et ønske om at skulle på.