Som ung kniber det som regel ikke meget med pengene og især december måned kan blive en dyr affære. Hvis man samtidig har en stor familie, som alle sammen til jul og udbytter julegaver med hinanden, så kan december måned blive en rigtig svær tid at komme igennem.

Har du lyst til at give nogle rigtig flotte gaver i år? Læs med her og få gode råd til, hvordan du opnår netop det.

Budget

Man kan få helt dårlig samvittighed, når man for 4. år i træk dukker op med en billig lille gave til sine ældre søskende og forældre, imens man selv modtager store flotte gaver, som tydeligvis har kostet betydeligt med penge. 

En oplagt måde du selv kan få råd til at give så store flotte gaver er ved simpelthen at ligge det ind i dit budget. Start gerne tidligt og læg et bestemt beløb til side hver måned på en konto, som du ikke må røre ved, før det bliver sæson for juleindkøb. På den måde gør du det lidt for dig selv, når december kommer rullende og du lige pludselig skal købe julegaver til hele familien. 

Prøv at regne ud på forhånd ca. hvor meget du skal have sparet sammen og del så beløbet op, på det antal måneder du har at spare op i. Måske kan du ikke nå at spare det hele op inden jul, men det kunne i hvert fald være en god støtte for dig selv, når julen engang kommer.

lån

Lån 

Hvis du har taget et kig på dit budget og du på ingen måde kan lægge ekstra penge til side i måneden, så er der selvfølgelig altid mulighed for at tage et lån. Som ung har du gode muligheder for at låne ved forskellige former for låneudbydere, selvom der nu er lidt forskel på aldersgrænsen på de forskellige lån. 

Sæt dig derfor ned en eftermiddag og kig lånene og de forskellige tilbud godt igennem. Sammenlign gerne de forskellige lån med hinanden og husk at kigge på, hvor høj renten nu er. Har du egentlig mulighed for at betale det fulde beløb af igen plus renter?

Derudover er det en god ide lige at sætte sig lidt nærmere ind i selve det at låne online. Her kan du finde mange gode artikler med råd og vejledning om, hvordan du låner på nettet på en måde, så det sikrer det bedste udkom for dig. Sæt dig selv lidt ind i sagerne nu og spar dig selv for masser af problemer senere hen.