At hoppe trampolin er sjovt og lærerigt, men det har også en indvirkning på kroppen med en fysisk påvirkning samt for nogle også en mental. Se her på Forbruger-test.dk hvis du leder efter den helt rette havetrampolin. Det er i hvert tilfælde mere eller mindre med garanti at du ikke kan undvære en sådan, når du har fået en viden om alle de fordele der er ved at hoppe på trampolin. 

En trampolin er gavnlig for både børn og voksne 

Det er ikke kun børn der kan have gavn af at hoppe på trampolin i haven. Det kan de voksne i den grad også. Der er ingen tvivl om at det er en sjov udendørsaktivitet med en havetrampolin i haven og giver altid et smil på læben. Det kan også give sved på panden og styrke den fysiske tilstand samtidig med at der bliver trænet balance og at motorikken bliver styrket. Det der er den helt store fordel ved en havetrampolin er, at aktiviteten helt af sig selv tilpasser sig til størrelse og erfaringsniveau og derfor er passende til alle, både store og små. 

Det er en fordel for børn og deres udvikling at hoppe på trampolin 

Når børnene hopper på trampolinen i haven, så er der mange gode fordele, der er med til at styrke deres udvikling. Det er uanset om der er tale om små hop, fald på bagdelen eller maven eller der bliver sjippet, spillet bold eller andet på trampolinen. Motorikken bliver hermed styrket, ligesom balanceevnen bliver bedre. 

Det kan have betydning for børns evne til at bevæge sig rundt udenfor trampolinen også, men erfaringen viser yderligere, at det at hoppe på trampolin også kan have en positiv effekt på eksempelvis den kognitive udvikling, hukommelse og koncentrationsevne. Ydermere er det blot god motion at være hoppende på en trampolin, en sjov og lærerig leg der sætter gang i pulsen og stimulerer de indre sanser. 

Du kan forebygge idrætsskader ved at hoppe på trampolin 

Er du atlet, eller kan du bare godt lide at dyrke motion, så kan det være det helt rette valg at kombinere træningen med en tur på trampolinen der alligevel står i haven. Når du styrker din krop med blandt andet balanceevne, så er du samtidig med til at forebygge skader i enhver anden fysisk aktivitet. Det løsgør sener og forbedrer styrken i dine muskler og giver derfor en fordel ved andre træningsformer. Særligt ankel. og knæskader er nogle af de steder hvor det at hoppe trampolin har en stærk forebyggende effekt. 

Hvis du er boldspiller, som eksempelvis håndboldspiller, så kan du også træne din teknik på trampolinen. Her kan du blandt andet øve kast ved at hoppe og dernæst lande på et ben. Hvis du er i gang med genoptræning efter en skade, så kan trampolinen også være et godt redskab til at komme på fode igen. Her skal hoppene selvfølgelig tilpasses skaderne og nænsomt trænes op til det oprindelige niveau. 

Husk sikkerheden når du hopper på trampolinen i haven 

Det er ikke helt ufarligt at hoppe på trampolin, hvis ikke der tages de rette forbehold. Der er derfor flere og flere der kommer til skade på havetrampolinen, særligt i takt med at de er blevet mere og mere populære. Det er først og fremmest vigtigt at der kun hopper en person ad gangen og at eventuelle hårde genstande i lommerne er lagt inden der gås ombord. 

Start dernæst langsomt, så du får styr på teknikken, inden du øver høje eller udfordrende spring. Dernæst kan det være en fordel med beskyttelse til trampolinen såsom eksempelvis et net, den rette beskyttelse over fjedre med mere.