I arkiverne hele verden over findes et utal af artikler der mener at internettet blot er en trend og at shopping online aldrig vil kunne erstatte den personlige service man får i sit lokale shoppingcenter. Sidstnævnte pointe kan bl.a. citeres fra en artikel i den amerikanske avis, newsweek fra 1995. Artiklen er skrevet af Clifford Stoll, der altså mente at den menneskelige kontakt er kapitalismens vigtigste ingrediens for succes.

Ligeledes skriver danske Berlingske i 1998 at internettet er overvurderet og at det ikke har eller får betydning for salget af varer. Det er givet at det var svært at forudse internettets muligheder så tidligt. Men det understreger dette indlægs pointe. Ingen kan forudse hvilke muligheder for fremskridt teknologien har for os, i fremtiden. Derfor skal vi se lidt nærmere på krypto og dets fremtid i denne artikel.

Kryptovaluternes nuværende problem

Holdningen til kryptovalutaerne har i noget tid været meget splittet. De der er investeret, og dem der har tjent penge i branchen, taler ofte godt om produktet, og framer deres sejre som strategiske, frem for heldige. De taler om konceptet som et velfungerende system, mens andre taler om det som ustabilt og uforudsigeligt.

Mange har tabt penge på investering i kryptovaluta. Dette skyldes at mange har handlet med krypto, ligesom de har handlet med aktier. Problemet med dette er, at bag en aktie er der en virksomhed. Prisen på aktien er altså afhængig af hvordan dette underliggende aktiv klarer sig. Bag bitcoin og andre kryptovalutaer er der ikke et underliggende aktiv. Valutaen i sig selv er aktivet. Du kan klik for at læse mere, hvis du er interesseret i at investere i krypto.

Kryptovaluternes fremtid

Krypto er en branche i stor udvikling, og mange mener at den slet ikke har nået sit fulde potentiale endnu. I takt med samfundet stigende digitalisering spår mange nemlig at kryptovaluterne i fremtiden vil blive brugt som betalingsmiddel for den almindelige borger.

Krypto bruges i forvejen som betalingsmiddel for den digitale kunst, ved navn Non Fungible Token. NFT’ere bliver omtalt som en sikker kunstform. Det er digital kunst, der ikke kan forfalskes på nogen måde. Formålet med disse, er at komme noget af al den forfalskning i kunstverdenen til livs der sker. Skeptikere vil dog mene at også NFT’er kan bruges til hvidvaskning af penge, fordi kunst netop er så svært at værdisætte.

Konklusion

Konklusionen må derfor være… Ingen ved det. Krypto er svært at forudsige og gøre sig klog på, men nogen har altså formået det. Tiden vil vise hvor meget krypto vil komme til at påvirke vores hverdag.