Samfundsdebatten rykker sig hele tiden, og det kan være svært at kunne gennemskue det hele. Selv de helt små og simple ting, hvor vi har en god intention, kan blive tolket forkert. 

Det kan f.eks. være, hvis du skal give gaver til din virksomhed, kollega eller ven, hvor du ikke kender personen helt vildt godt. Du kan komme til at fejlvurdere situationen og ende i en ubehagelig situation.

I det tilfælde ville du sikkert ønske, at du bare havde taget den sikre og gode vindergave, som er en gavekurv. Hvorfor gøre det mere kompliceret, end det egentlig er? Alle elsker en god gavekurv.

Gave

En gave er altid positivt – næsten

Igennem historien har gaver som udgangspunkt altid været positivt. Gaver gives og er blevet givet på tværs af kulturer og i mødet med nye bekendtskaber. Vi har brugt og bruger gaver til at styrke sociale relationer. Det kunne være til vores familie, venner eller de lidt fjernere kollegaer, samarbejdspartnere osv. 

Hvis vi tænker på den trojanske hest, står det klart, at gaven nogle gange ikke har haft de bedste intentioner. Men som udgangspunkt er en gave en positiv gestus. Og det er den gave, du skal give sikkert også. Derfor må du gøre op med dig selv, om du vil prøve noget helt vovet, eller om du vil være sikker på, at din gave bliver godt modtaget.

En gave styrker vores sociale relationer, så ønsker du dine ansatte, kolleger eller venner vedholder et godt syn på dig, så giv dem en gave, de bliver glade for. Dét er faktisk rimelig simpelt. 

At finde den rigtige gave kan være en udfordring

Som udgangspunkt er en gave positivt! Modsat den trojanske hest kan vi give en gave med en god intention, men gaven kan misforstås.

Det kan være en gave, der virker upassende, mærkelige eller endda stødende, hvis du rammer helt forkert. Din gode gaveide kan ende helt i vasken, hvis du bare tænker: den her går da nok.

For hvad nu hvis den ikke gør? Stemningen bliver dårlig og i værste tilfælde, står du og skal redde dig ud af en skidt situation.  

Specielt når det handler om at finde en god gave til en masse ansatte, kan det være rigtig svært. For gaven skal jo heller ikke blive kedeligt, samtidig skal den ikke blive alt for vovet – alle skal jo helst blive glade for den.

Glad kvinde

Nogle ting ændrer sig bare aldrig

Hvad skal du så gøre? Svaret er meget simpelt. Du skal selvfølgelig kigge på gavekurve. Det er faktisk ikke særlig svært, hvis du tænker dig om.

En god gavekurv bliver alle glade for. Der er lidt af hvert, og det næsten umuligt ikke at ramme plet med noget af det. Det vil faktisk være en helt imponerende bedrift. 

En gavekurv er perfekt som gave i de situationer, hvor du ikke helt ved, hvad der helt er passende. Du ved ikke helt, hvad der forventes af dig som gavegiver. I så fald er en gavekurv perfekt. Den siger, at du viser interesse. Du får noget, du helt sikker kan lide. Og der er ingen, der bliver trådt over tæerne.