Tøjet viser ofte hvem man er som person, og det er derfor vigtigt for de fleste personer, at de går i tøj der afspejler deres personlighed. Derfor vil man som person også ofte have nyt tøj, da der altid kommer nye trends. De fleste personer kan dermed nikke genkendende til, at man på et tidspunkt i livet har manglet penge for at få lige præcis den jakke eller trøje man er faldet over. 

Genbrug gør planeten til et bedre sted

Trends kommer igen

Mange vælger at smide deres tøj ud eller sælge det når garderoben er ved at være fyldt ud. Man ser igen og igen, at gamle fashion trends kommer igen, og man kan derfor med fordel gemme sine gamle klæder. 

Hvis du ikke har pladsen til at opbevare dine klæder, kan du tage til din nærmeste genbrugsbutik. Der findes et hav af genbrugsbutikker i Danmark, og der er derfor rig mulighed for at finde tøj der passer til lige præcis dig. 

Her vil man ofte finde tøj der ikke passer ind i nutidens trends, men man kan med lidt kreativitet gøre dem rigtig lækre. Det kan for eksempel være der skal afbleges nogle trøjer eller man laver huller i bukserne. Ud over de mange muligheder vil man også spare store summer ved at købe tøj i genbrugsbutikker. Hvis du vil finde andre måder hvor på du kan spare penge ved køb af tøj kan du læse mere her

Gør planeten grønnere ved at tage grønnere valg

Vær med til at gøre en forskel

I disse tider, hvor det både kræver personlig, politisk og en international holdindsats for at bekæmpe klimakrisen er der kommet et større og større fokus på, hvordan vi kan genbruge. Det kan derfor være rigtig hensigtsmæssigst at købe tøj i genbrugsbutikken, da tøjet allerede er produceret én gang. 

Men udover dette kan man også gøre en forskel på andre måder. På grund af disse omgivelser vi befinder os i, hvor alle tænker på klimaet har flere og flere virksomheder set deres muligheder for at producere tøj med henblik på at belaste miljøet mindst muligt. 

Der findes blandt andet tøjvirksomheder der producerer klæder ved indsamling af plastik. Plastikken man vinder i blandt andet verdenshavene er dermed brugbart andetsteds. Du kan derfor som bruger af tøj være med til at hjælpe samfundet og gøre en forskel ved at købe sådanne slags klæder. Du kan dermed være trendsetteren i omgangskredsen der både har et fedt outfit, men samtidig har passet på miljøet ved at købe tøj der er produceret af affald. 

Du har dermed mulighed for at gøre en forskel der er mulig uden politisk engagement, men som er med til at gøre planeten grønnere.