Grundet den verdensomspændende virus pandemi har mange borgere oplevet, at deres respektive regeringer har begrænset dem i deres daglige liv. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor regeringen var hurtig, nogle vil sige for hurtige, til at reagere på virussens eksponentielle smitte. 

Det har betydet, at vi ikke længere har kunnet mødes i familier eller foreninger, ligesom der er blevet sat begrænsninger på arbejdspladser, skoler og forretninger. En af de begrænsninger, der dog bliver særligt åbenlys, efterhånden som sommerferie for både børn og voksne nærmer sig, er rejserestriktionerne. 

Mobiltelefon

Orienter jer grundigt

Der var nemlig en overgang, hvor rejser både ind og ud af landet var forbudte uden for særlige tilfælde, og den slags var Danmark på ingen måde ene om at indføre. At hensyn til globale relationer, eksport og ikke mindst flyselskabernes økonomi, er der dog så småt ved igen at blive lettet på rejserestriktionerne. Det betyder heldigvis, at vi ikke alle sammen behøver at bruge hele ferien inden for de danske grænser, om end det utvivlsomt ville være det mest sikre. 

Det gør dog på ingen måde det at rejse nemmere eller billigere. Først og fremmest bør du nemlig finde ud af, hvorvidt det overhovedet er muligt og lovligt at tage til drømmedestinationen. Det er nemlig ikke nok, at den danske regering har sagt god for det. Det skal regeringen i det pågældende land også have gjort. Heldigvis kan du finde udførlige guides til stort set alle lande på udenrigsministeriets hjemmeside. 

Hvis du og familien altså drømmer om en rejse til Kroatien, kræver det bare, at I orienterer jer vedrørende reglerne om indrejse til Kroatien gennem hjemmeside. Netop hvad angår eksemplet med Kroatien, vil I derefter kunne se, at indrejse til Kroatien er tilladt, men at man rådes til at være ekstra forsigtig i hele landet. 

Mundbind

Tag de rigtige forholdsregler

Det betyder altså, at I sagtens kan tage hele familien med til Kroatien, så længe I er sikre. Selv hunden. Sørg bare for at få indkøbt en ordentlig hundesnor fra et sted som sælger hundeudstyr, og så er i klar til både bilrejse og bytur med hunden. Vær dog opmærksom på særregler i det pågældende land, både hvad angår hundens og jeres egen opførsel. Skal i for eksempel bære maske, eller må man kun være ganske få i butikker?

I mange tilfælde kan det faktisk være smart at bestille sin rejse som en pakkerejse gennem et selskab. På den måde kan man nemlig være sikker på alle reglerne, og man kan få information hurtigt, hvis reglerne pludselig ændres.