Er du heller ikke helt vild med den intense varme der kan komme i sommermånederne derhjemme? Så skal du i den grad overveje en aircondition og sætte op til at køle din bolig ned når det er allervarmest. Det er en investering der er værd at føle på, når du opnår et perfekt indeklima også om sommeren. Med et airconditionanlæg i hjemmet kan du skrue ned for temperaturen indendørs, selvom det koger udenfor. Undgå at få det for varmt derhjemme i sommersolen og se her for et nøje udvalgt sortiment af de bedste airconditions i test. 

Hvilket airconditionanlæg skal du vælge til hjemmet?

Der er flere faktorer der kan være afgørende for, hvilket airconditionanlæg der vil være det rigtige til dit hjem. Først og fremmest skal du have slået dine ønsker for brugen fast. Skal den kun bruges i hjemmet, eller kunne det også være rart at have den med i sommerhuset eventuelt? Dernæst skal du afgøre hvor stor en kapacitet din aircondition skal have. 

Er der tale om et mindre hus, kun soveværelset, fritidshuset eller et garage og loftrum, så er det måske ikke nødvendigt at finde den største på markedet. Som så mange andre, så er du måske også interesseret i, at din nye aircondition ikke larmer en hel masse. Her er der også forskel på støjniveauet ved de forskellige modeller. 

Har du brug for ekstra funktioner på din aircondition? 

Der er nogle airconditions og klimaanlæg der giver dig flere funktioner end blot tænd og sluk. Det kan i den grad være en fordel, hvis du gerne vil have lidt mere ud af din kølige investering. Eksempelvis kan det være at foretrække med en fjernbetjening til anlægget, så du på afstand kan regulere den temperatur der er i rummet. 

Det kan også være en fordel med en timer der gør, at du kan indstille til aircondition til kun af tænde på de varmeste timer af døgnet og dermed spare energi. For nogle airconditions eller klimaanlæg er det også muligt med en funktion der gør, at du kan varme dit rum op. Hvis du eksempelvis gerne vil have aircondition i sommerhuset eller den mindre bolig, så kan det give mening at opvarme de mindre rum med klimaanlægget. 

Hvad er forskellen på en varmepumpe og et klimaanlæg? 

Det er ikke kun en aircondition der gør det muligt at opnå lidt bedre beskyttelse mod sommerens varme stråler. Der findes i hvert tilfælde klimaanlæg i form af varmepumper der har en funktion med indbygget aircondition. Her kan du altså både varme huset op om vinteren, samtidig med at du har muligheden for at køle det ned om sommeren. 

Med en varmepumpe trækket der luft udefra, der enten via luft eller vand bliver omdannet til den ønskede temperatur. Det er som oftest et lidt større anlæg at have hængende på væggen, sammenlignet med de mere simple airconditions, men kan have sine fordele, hvis du alligevel skal udskifte din nuværende varmeforsyning og dermed spare penge. 

Det koster penge at starte for aircondition 

En af de ting du skal overveje, inden du vælger at investere og installere et klimaanlæg eller aircondition er, at du skal finde frem til om du har råd. Det er nemlig ikke altid helt billigt at tænde for kulden. 

Overvej om ikke andet, at vælge en model der er meget energibesparende og bruger mindst mulige penge på elregningen. Der findes dog efterhånden løsninger der er så gode til at spare på strømmen, at det måske alligevel er værd med den ekstra gode og komfort i de varme sommermåneder.