Til dig, som er kandidat

Det er ikke til at komme udenom – stiller du op i forbindelse med et valg, så har du brug for noget reklamemateriale. Uanset om det er i forbindelse med et lokalt valg, valg til Folketinget eller måske endda Europa Parlamentet, så er det en oplagt måde at få kontakt til borgerne. 

Når du står på gader og stræder og skal argumentere for dine mærkesager, gælder det om at have en tiltrækning. Nogle deler flyers ud, andre klistermærker, håndsprit, balloner, flag eller vindmøller af pap – der er efterhånden mange strøartikler i spil. Fælles for dem er, at de bliver brugt i kampen om vælgernes gunst. Når en repræsentant skal udvælge reklamefremstød i forbindelse med en kampagne, så er det vigtigt at få det til at indgå i en større fortælling og afspejle din personlighed og værdier. På den måde bliver den potentielle vælger mindet om netop dine mærkesager. 

 

Badges er meget brugt i valgkampe, da de sender et effektivt signal. De bringer tankerne hen til især de amerikanske valgkampagner til Senatet eller endda præsidentembedet, men er også hyppigt brugt i Danmark. De kan designes lige efter dine ønsker, og der er mange størrelser at vælge mellem. Skal du optræde i medierne, så er det muligt at få matte badges. De sørger for, at der ikke kommer genskin i dit badge, så dit partibogstav, logo eller navn står skarpt til seerne derhjemme. 

Reklameartikler har en positiv effekt på din kampagne. Af de kandidater, der har købt badges, bliver de fleste nemlig efterfølgende valgt ind. 

 

Til dig, som er vælger 

Som vælger og borger bliver du i perioder med valgkamp ofte mødt af håbefulde kandidater i dit lokalområde. De står klar til at fortælle dig om de værdier, de står for og argumenter for, hvorfor du skal sætte dit kryds ved deres navn. I den forbindelse oplever du ofte at få tilbudt diverse gaver. Der er efterhånden mange kreative løsninger, og nogle bliver gemt, mens andre hurtigt er kasseret igen. Står en kandidat med et flot badge, kan det være med til at få dig til at huske kandidaten. Derfor er dette klassiske redskab stadig aktuelt. Det har været anvendt gennem en årrække og er still going strong. Hvis du samtidig husker kandidaten som et tiltalende menneske med nogle vedkommende politiske holdninger, så er sandsynligheden for, at du stemmer på ham eller hende forhøjet. 

 

Uanset, om du opstiller til valget eller ej, så er du stadig vælger. Og mange ting påvirker, hvor du sætter dit kryds, når du først står inde i stemmeboksen. Men en ting er sikkert, de mange virkemidler i form af fx strøgaver og badges er en vigtig del af en valgkampagne, og de vil blive brugt mange år frem i tiden.