Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at danskerne er vilde med jul. Vi er ikke mindst vilde med alle de traditioner, der hører med. Det gælder for eksempel de mange julelege og overdådige julefrokoster. Eller glæden ved at åbne en ny låge hver dag i en pakkekalender eller glæde en, man holder af. Måske vores begejstring for julen hænger sammen med det danske vejr. Vinterhalvåret er langt og mørkt på vores bredegrad. Derfor bruger vi juletiden til at komme hinanden ved og nyde hinandens selskab. Vi tænder sterinlys, bager kager og bruger mere tid på hinanden. I udlandet er vi ligefrem kendte for vores ”hygge”.

Julens mange traditioner

Den danske jul har mange traditioner. Hver familie har deres egen idé om, hvordan kringlerne skal koges og vaniljekranserne skal smage. Eller skal der serveres and eller flæsesteg juleaften? De mange traditioner er med til at gøre tiden til noget helt særligt. Efter en bagende hed sommer kan det synes, som om der er lang tid til jul. De fleste af os har dog så mange traditioner forbundet med højtiden, at mange går i gang allerede i løbet af efteråret. Vi bruger sommerens energi på langsomt at gå i gang med at bage kager, lave pynt og planlægge festelighederne. Vil du have tips til at planlægge din, kan du besøge juleri.dk. Her er til mange timers sjov.

Ingen jul uden pakkekalender

Pakkekalenderens til familiens mindste er en fast tradition i mange husstande. Mange børn får en pakkekalender med legetøj eller slik af deres forældre eller bedsteforældre. Det er en hyggelig måde at begynde de ellers lidt mørke morgener på. Det kan lette stemningen om morgenen i den travle hverdag. Og det er med til at gøre december helt speciel og magisk. Derudover glæder mange børn sig til juleaften, men har svært ved at vente. Nogle børn kan ligefrem blive helt vilde af spænding. En pakkekalender giver dem mulighed for at tage glæden lidt på forskud. Men det behøver ikke blot at være for børn. I de seneste år er det blevet mere og mere populært også at give voksne pakkekalendre. Den indeholder ikke legetøj, som de smås, men for eksempel luksuschokolade eller te. På denne side kan du finde inspiration til en masse forskellige pakkekalendre til både store og små.

Gode gaver spreder glæde

Julen er for mange danskere én af årets vigtigste højtider. For mange er juletiden lig med familietid. Vi elsker at holde fri og bruge tiden sammen med være familie og venner. De gaver, vi giver hinanden, er med til at vise vores kærlighed. I de seneste par år har deres været meget debat om danskernes høje forbrug. Er julen blevet til en forbrugsfest? Det er dog en dejlig følelse at give nogen, man holder af, en gave. Den behøver ikke at være dyr. Det vigtigste er, at personen bliver glad for den. Hvis du vil være sikker på, at gaven falder i god smag, kan du købe et gavekort til en oplevelse til hende.


Artiklen indeholder ikke redaktionelt materiale og er udtryk for skribentenes holdning.