Hvert år konfirmeres tusinde af unge landet over. De bliver fejret med fest og farver, og det er efterhånden en tradition, som har varet ved i mange år.

Men som tiden går, så kan det være svært at huske, hvad det var, som betød meget til ens konfirmation – og hvad der betyder noget i dag.

Med sider som Konfirmationsnyt.dk, så er der rigelig mulighed for at lære mere. Her får du dog fire bud på de vigtigste dele af konfirmationen!

Festen over alle fester

Der er ingen tvivl om, at konfirmationsfesten ofte er lidt overdådig. Med store menuer, kage i lange baner og taler, så er det her, hvor de unge virkeligt skal fejres.

Festen er dog stor af en grund. Når børnene skal træde ind i de voksnes rækker, som det ofte siges, så skal de også fejres med manér. Det er faktisk til denne fest, hvor de får en forsmag på, hvordan det er at blive ældre og holde andre store fester, såsom bryllupsfesten eller fødselsdagen, når man bliver 18 år!

Gaverne skal stadig gives

Konfirmation er også en af de første gange i et ungt menneskes liv, hvor de kommer til at stå med så mange gaver og så mange penge i hånden. Netop derfor er det stadig en utrolig vigtig del af konfirmationen.

Vi giver her gaverne for at vise, at man nu er ved at blive voksen og moden, og at man derfor træder ind i en del af ens liv, hvor penge og gaver kan betyde noget. Det er ikke legetøj, som gives til konfirmationen – det er smykker, elektronik og instrumenter.

Der er et væld af gaveidéer derude, og du kan læse meget mere om dem her.

Tøjet skal stå skarpt

Svært kan det være, når man skal have et ungt menneske i et jakkesæt eller en kjole. Det er ikke tit, at de virkeligt vil tage det fine puds på – lige udover til konfirmationen.

For til konfirmation er mange nemlig selv ude at vælge deres tøj, så de får noget, der repræsenterer, hvem de er.

Samtidig er det at træde ind i de voksnes rækker unægtelig også akkompagneret af at klæde sig mere voksent. Det kommer sandligt også til udtryk under fejringerne, med pigerne i hvide kjoler og drenge i smarte jakkesæt!

Sammenholdet med vennerne

Konfirmation er bare noget, der unægtelig kan bringe en hel skoleklasse sammen på en måde, som intet frikvarter kan.

Netop derfor er det da også klart, at vennerne fylder meget på denne dag. Der kommer en blå mandag, hvor man skal ud at lave ballade med dem, og mange sender hinanden telegrammer og lykønsker hinanden på den store dag.

For konfirmationen handler jo ikke bare om, at man selv er blevet voksen – det handler om, at man alle sammen bliver lidt mere voksne den dag. Og få ting kan sammentømre en flok teenagere som dette!


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke materialt materiale.