Sengebord er et møbel, som er essentielt for de fleste at eje. Sengebordet bliver af og til overset, og mange tænker ikke, at de har brug for det. Det er netop der, hvor man opbevarer sine genstande, som man har brug for, når man skal til at sove. De hyppigste genstande er formentlig mobilen, lampen og måske en bog eller andet.

Hvad skal man lede efter?

I dette tilfælde er netop, hvilken form for sengebord man ønsker op til den enkelte, og en helt individuel beslutning. Der findes sengeborde i flere forskellige størrelser. Der findes forskellige slags ben, og andre har slet ikke ben, og nogle findes med hylder, og andre gør ikke. Derfor er det vigtigt, at man selv går ud, og finder ud af, hvilken type sengebord det er, som man jagter.

De rette materialer

Sengeborde kan findes i forskellige former for materiale. Der findes sengeborde i flere forskellige træsorter, samtidig med de også kan fås i plastik, og kan også findes i et helt tredje materiale. Netop derfor, er det endnu engang vigtigt, at man altså fastslår og overvejer netop, hvad man vil have. Således, at man ikke går og spilder tid, på bare at kigge, fordi tid er så vigtigt for alle, og derfor vil man bare kunne finde det man skal bruge hurtigst muligt, og undgå tidsspild.

Mange forskellige overflader

Der findes på sengeborde såvel som på de fleste andre møbler forskellige former for materiale på overfladen. Nogle er i træ, andre kan findes betrukket i stof eller andet. Det kan enten være for at skabe et flot design og ændre på farvesammensætningen, eller for at gøre overfladen blød.

Sørg for at det står sikkert

Det er vigtigt, at man har et stabilt sengebord, som står ordentlig og formentlig også skridsikkert. Hvis man vælger et sengebord helt uden ben, så er der sandsynlighed for, at den kan stå mere stabilt, da der er meget af sengebordet som befinder sig på gulvet. Hvis der er ben på, kan det godt blive lidt usikkert, hvis ikke at det er fremstillet ordentligt, eller i ordentlige materialer.

Priserne

Når man taler om sengeborde, så gør ”mode-fænomenet” sig også relevant, og der findes store prisforskelle. Det afhænger af hvilket mærke, og hvilken designer man er på jagt efter. Prisfeltet er meget bredt, og derfor kan personen som kun jagter de unikke sengeborde, lavet af kendte designere ty til de lidt mere dyre kvalitetsmøbler, da det for dem ikke blot handler om funktionen af møbler, men lige så meget mærket, designeren og historien. For personen, som udelukkende søger det funktionelle ved et sengebord, hvor måske smartphone og alarm skal være, er prisen en noget andet.

Genstande på sengebordet

Endnu engang er valget om, hvad der skal være på bordet en helt individuel beslutning til den enkelte eller parret. Nogle vil gerne have planter stående ved sengen og på sengebordet. Andre foretrækker en lampe, imens nogle kan foretrække at have billeder stående af familien eller andre personer, som betyder meget, og som man gerne vil kunne kigge på, lige inden man skal sove, eller, som det første man ser, når man vågner næste morgen.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.