Hvis du lider af inkontinens, og du har brug for en form for voksneble, så vil du ret hurtigt opdage, at der følger en stor udgift med. Men lige som med andre typer af hjælpemidler til mennesker med fysiske handicap af forskellig art, så er det vel ikke urimeligt at forvente, at din kommune påtager sig den udgift eller i hvert fald yder støtte til den.

I de fleste kommuner fungerer systemet sådan, at man søger digitalt, hvis man har brug for en eller anden form for hjælpemidler, som for eksempel ortopædisk fodtøj eller støttestrømper, parykker eller brystproteser.

Det er forskelligt, hvor meget støtte, der er at hente fra kommunen, og der er egenbetaling for nogle typer af hjælpemidler, så man selv betaler en del af beløbet, og kommunen støtter med resten. Reglerne kan godt variere, men du skal kontakte din kommune direkte, hvis du vil vide, hvordan og hvor meget, de hjælper økonomisk for for eksempel voksenbleer.

Der er hjælp at hente for mennesker med inkontinens

Der er faktisk et meget stort antal danskere, som i forskelligt omfang har brug for eller glæde af forskellige typer af inkontinens-produkter. Inkontinens rammer cirka en ud af ti personer fra fem år og op, og en stor del af dem går med problemerne i op til fem år, før de går til lægen for at få hjælpe. Det betyder, at det kun er omkring tre procent af de mennesker, der lider af  inkontinens, som modtager en form for behandling, og det er trist, idet syv ud ti personer, der kommer i behandling hos lægen, ender med at blive fri for inkontinens.

Selv om så mange mennesker oplever problemet, så er det tabu for de fleste. Det er ikke noget, vi bryder os om at tale om. Det opleves som noget dybt pinligt, selv om det jo ikke er noget, folk selv er skyld i. Derfor er det vigtigt, at man kan bestille de inkontinens-produkter, som man har brug for, på en hurtig og diskret måde, og det er heldigvis muligt at få dem leveret lige til sin egen dør.

Få mere at vide om hvilke typer af voksenbleer fra Tena, der kan hjælpe dig, og hvordan du kan bestille, og hvordan og hvornår du kan få dem leveret.

Det kan hjælpe at blive klogere på problemet

Det kan være svært at fejle noget, der giver udfordringer i dagligdagen, og som du ikke synes, at du kan tale med nogen om. Det gør problemerne større, når man går med dem selv, og det betyder også, at man kan komme til at føle sig meget alene med tingene.

Men som nævnt er inkontinens et meget udbredt problem, og hvis du begynder at tale om det, vil du med stor sandsynlighed opleve, at nogle af dine nærmeste venner eller familiemedlemmer lever med præcis de samme udfordringer som dig selv.

Jo mere du ved om inkontinens og mulighederne for at afhjælpe det, jo lettere bliver det at leve med det. Hvis du vil vide mere om inkontinens, hvad det kan skyldes, og hvilke behandlingsmuligheder, der er, kan du enten gå til din egen læge eller besøge inkontinensforeningens hjemmeside her: https://kontinens.org/. Det er en forening, der arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til inkontinens.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.