Der er mange forskellige måder at tjene penge på. Din primære indtægt kommer formentlig fra et arbejde eller lignende – men nogle gange kan vi godt have brug for lidt ekstra penge. For eksempel kan vi have brug for at købe noget nyt eller for at forkæle os selv med en ferie eller lignende. Så kræver det selvfølgelig, at pengene kommer et sted fra. Her får du tre forskellige måder, hvorpå du kan finansiere de små ekstra glæder i livet.

penge

Arbejd ekstra

Hvis du har den type arbejde, hvor der er mulighed for at gå op i timer, er det oplagt at arbejde lidt ekstra. Det behøver ikke være en stor forøgelse. For eksempel kan du gå op fra 37 timer om ugen til 40 eller tage mere aften eller weekendarbejde, som ofte udløser en højere timeløn. Du skal dog være opmærksom på, om skatten æder de ekstra timer.

Som bekendt stiger vores skatteprocent, jo mere vi tjener, og det er ret ærgerligt, hvis du arbejder 10 timer mere om måneden uden rigtig at kunne mærke det i økonomien. Alternativt kan du jo udføre småjobs for folk du kender. Naturligvis ikke i den forstand, at der bliver tale om sort arbejde, men du kan slå græs for din tante eller klippe hækken for din mormor. De par hundrede kroner, det udløser, kan du så gemme på feriekontoen – og så kommer du trods alt hurtigere deropad.

Sælg dine ting

Genbrug er bare super populært, og det er jo rigtig heldigt for dig. Du kan rode dine skabe og skuffer igennem, for du har helt sikkert noget, som du ikke bruger mere. Om det er tøj, elektronik eller noget helt tredje, bestemmer du selv. Når du har fundet det, du vil sælge, handler det bare om at oprette en god slagsannonce på nettet. Det kan selvfølgelig godt tage lidt tid at få tingene solgt, men hvis du ikke har travlt, er det en god løsning.

tænke

Alternativt kan du deltage med en stand på et loppemarked. Der findes utallige loppemarkeder rundt omkring i de forskellige byer, så det er ikke svært at finde en mulighed for at sælge ud. Det kræver naturligvis, at du har nok at sælge, men hvis det er tilfældet, er det en smart og hurtig måde at tjene nogle penge på.

Tag et lån

Du kan jo også vælge at tage et kviklån. ”Er det nu en god ide?” tænker du sikkert, og svaret er, at det afhænger meget af situationen. Det er kun en god ide, hvis du kan betale lånet tilbage, og det kan simpelthen ikke understreges nok. Det nytter ikke noget at tage et lån den ene måned for derefter at sidde uden tilbagebetalingsmuligheder den næste. Derfor er det helt essentielt, at du ved, pengene kommer senere.

Denne metode kan derfor godt fungere, hvis du kombinerer den med mere arbejde. Hvis du arbejder meget i løbet af én måned, bliver pengene jo først udbetalt den næste måned. Indtil da kan kviklånet så udgøre det for de penge, du ved, du får. Det er dog rigtig vigtigt, at du ikke låner mere, end hvad du så får udbetalt ekstra. Det kan nemlig gå rigtig galt, hvis du pludselig sidder med en stor gæld, du ikke kan slippe af med. Og så er der langt til den næste ferieoplevelse eller nye cykel.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionel materiale.