Nogle gange kræver det en del skarphed at kunne følge med i politik. Især hvis man både interesserer sig for dansk politik, amerikansk politik, udvikling i Brexit, udfordringerne i Hong Kong og andre steder verden over. Og er man bare lidt glad for at have et godt overblik, så kræver det altså en hvis tidsinvestering i at koncentrere sig.

Men du kender sikkert godt følelsen af at læse den samme artikel om og om igen uden egentlig at få noget ud af den. Så hvis du vil have mere ud af alt det stof du bruger tid på at læse, fordi du jo gerne vil følge med – så kræver det træning af både krop og sind.

Træn din hjerne

På lige fod med fysisk aktivitet, så kan hjernen også trænes på forskellige måder alt afhængig af, hvad du gerne vil opnå. Hvis du gerne vil træne hjernen i at kunne koncentrere sig, så er det en god ide, at arbejde på en bestemt måde. Hjernen kan nemlig ikke koncentrere sig i længere tid end 20-25 minutter før den har brug for en lille pause.

Så når du går i kast med dit politiske læsestof, er det en god ide at have et æggeur med. Sæt timeren på 25 minutter og læs koncentreret indtil det går af. Tag så 5 minutters pause, hvor du lige trækker vejret og rejser dig op, og start så timeren forfra. Sådan kan du fortsætte i lang tid og derved maksimere udbyttet af den tid, du bruger på at læse. Det er dog en god ide at holde en længere pause efter 2 timers effektivt arbejde.

træn din hjerne

 

Du kan også udføre små daglige øvelser, som udfordrer og gør din hjerne skarpere.

Træn din krop

En vigtig faktor i din hjernes evne til at arbejde effektivt er at kroppen får motion nok. Når du er i gang med at træne, får den lille mængde stress du udsætter din krop for, nemlig hjernen til at producere flere neuroner. Især i hippocampus, som altså både står for indlæring og hukommelse.

Derudover gør regelmæssig træning også, at du får langt mere overskud og energi hverdagen. Du vil garanteret opleve at blive gladere og mindre stresset. Du får bedre søvn, bedre sex, sundere hud og sundere knogler – bare af at træne regelmæssigt.

Hvis alle de her fordele giver dig lyst til at komme i gang – og især for hjernens skyld – så begynd at planlægge din træning. Er du glad for at løbe udenfor kan det være et godt bud. Foretrækker du at gå i fitnesscenter, skal du selvfølgelig gøre det. Vil du hellere træne derhjemme og indenfor kan dette også gøres simpelt bare ved hjælp af en yogamåtte. Eller du kan investere i et løbebånd. Se her for et stort udvalg af forskellige løbebånd.

Hvis du ikke føler du har økonomisk overskud til at investere i et løbebånd eller tegne et fitnessabonnement, så er der selvfølgelig hjælp at hente. Læs her for at finde et billigt lån – husk dog at overveje det fornuftigt.