Har love og tiltag for alkohol noget at skulle sige? Hvad forårsager egentlig, at de unge i Danmark drikker tidligere, end i andre lande? I denne artikel kan du læse om den danske drukkultur, du måske selv tager del i – eller afstand fra. 

god stemning med øl

I Danmark hylder man spiritus

I Danmark har man i den grad en kultur for druk. Det er ikke fordi, danskerne støtter op om alkoholisme og afhængighed, men man ser det ikke som noget bekymrende, at festligheder ofte er forbundet med alkohol, hvor børn også er til stede. Danskerne finder det ikke overordnet bekymrende, at de unge ofte drikker sammen. 

At de højlydt snakker om alkohol og, hvor meget de glæder sig til at skulle feste og være fulde igen. Mange voksne og ældre tænker her, at sådan sagde og tænkte de også, da de var unge. 

Rigtig mange danskere hylder det, at alkohol får mennesker til at samle sig. Man sænker facaderne, er mere åbne og mere bramfri. 

Holder 16-årsreglen? 

Gør 16-års reglen mon, at de unge først begynder drikkeriet der? Argumenterne findes både for og imod. Drikkeriet bliver dog først en almindelighed for flere, når de når 16-årsalderen. Mange har nemlig en aftale med deres forældre, om at de først må drikke, når de fylder 16 år.

På den anden side, har rigtig mange børn og unge oplevet deres forældre været fulde og beruset inden da. Mange har prøvet at smage lidt. 

Det er nogle forældre velvidende om og finder ikke specielt bekymrende. Det lyder ofte fra danske forældre, at de jo alligevel kommer til at kende til alkohollen en dag, og at det er altid noget, de smager på det i hjemmets trygge rammer. 

Med den tilgang er mange børn og unge ikke bange for at starte med at drikke, og det kan få dem til at begynde med alkohol endnu tidligere. Hermed er det måske sagt. Det er samfundets generelle afslappede tilgang til alkohols årsag, at unge drikker tidligere end i andre lande. 

delikat grape gin

Eksklusiv alkohol

Stærkere spiritus skal du være fyldt 18 år for at købe i Danmark. Angående alkohol skal det lyde, at det også i særdeleshed findes dyre og eksklusive varianter. Rigtig mange mennesker dyrker alkohol af høj kvalitet som en hel livsstil. 

Her har indtagningen af spiritus også et andet formål i sig, end at man skal blive fuld af det, som det ofte udelukkende kan have for ungdommen.

Mange mennesker interesserer sig i høj grad for vine eller delikate ginner. Hvor de er fra og smagene i høj grad. 

Grape gin er populær for sin bittersøde afrunding udover, at den er frugtig og har en lækker friskhed i sig. Mange nyder, at blande gin, eventuelt med en vis smag, sammen med tonicvand.