Findes der noget bedre end at vinterbade i det iskolde hav, for derefter at sætte sig ind til det massive plankebord i den varme stue https://plankebord.dk. Plankebordet har en enorm evne til at signalere hygge. Det er kombinationen af træ og det kolde hav, der giver følelsen af at være i et med naturen samtidig med, at det skaber en varm hygge i inde i hytten, hjemmet eller på arbejdspladsen.

Hvorfor vælge plankebord?

I takt med, at vi kommer længere og længere væk fra naturen, får vi samtidig en naturlig trang til at søge tilbage til naturen. Men på grund af manglende tid i en travl hverdag med indendørs arbejde, bliver det svært at nå ud i den rå og nordiske natur. Så hvorfor ikke bare tage naturen med inden for i hjemmet, hytten eller på arbejdspladsen? Ved at investere i lækre kvalitetsborde i massivt træ, da kan I nyde den rå og organiske natur inde.

Fordelene ved et plankebord er mange. En af dem er, at de er smukke og giver din stue et kosmetisk løft, som imiterer den organiske natur i det nordiske. En anden fordel er, at de ikke går af mode, da de med tiden heldigt nok opnår mere patina. Du sparer derfor penge på den lange bane ved at købe et spisebord i træ, da bordet er ekstremt solidt og kun bliver smukkere med tiden. En sidste vigtig pointe at fremhæve er, at du ofte kan få specialfremstillet et bord, så det passer ind i lige præcis din indretning.

måltid

Plankeborde findes i mange forskellige former og træsorter

Ved at investere i et kvalitetsbord hilser du naturen indenfor, og skaber en fed stemning af natur og hygge på samme tid. Der findes mange forskellige plankeborde. For eksempel rustikke borde med synlige sprækker, upolerede kanter og tydelige årer i træet. Mange borde er lavet af massivt træ og rummer derfor en kvalitet, som billigere borde lavet i andet materiale ikke kan hamle op med.

Plankeborde laves ud af forskellige former for træsorter som eksempelvis eg, valnøddetræ, bøg og ahornplanker. Bordene har ofte bordben lavet i metal, hvilket medvirker til at fremhæve det rustikke udseende. Bordene findes både som firkantede, aflange, rektangulære og runde. De runde borde kan med fordel bruges i mindre hjem, hvorimod de firkantede og aflange passer godt ind i større spisestuer.

Vælg dit nye plankebord med omhu

Når du vælger at investere i et plankebord, så kan du med fordel overveje både træsort og pris. Da nogle træsorter er dyrere end andre. Køber du et bord i valnøddetræ, så ligger prisen i den høje ende og løber nemt op i en 25.000-30.000 kroner. Hvorimod et bord i fyrretræ eller egetræ ligger imellem 5.000-10.000 kroner. Kvalitetsborde findes dermed i mange forskellige prisklasser, og nogle træsorter er dyrere end andre, hvilket gør at prisen presses op.

Du kan også købe færdigproducerede borde, som er lige til at tage med hjem. De færdigproducerede borde er også billigere i pris, og ligger imellem 2.000-5.000 kroner.