Der findes rigtig mange hundeglade mennesker rundt omkring i Danmark. Men blot fordi du godt kan lide hunde, så er det ikke sikkert at du selv har tiden, boligmuligheder samt lysten til at blive hundeejer. Men derfor kan du jo stadig godt have hunde i dit liv på andre måder. Læs med her og se hvordan. 

Træner med hund

Bliv frivillig

Du kan først og fremmest vælge at blive frivillig på et hundeinternat. Dem er der mange af rundt omkring i landet og de kan altid mangle en ekstra hjælpende hånd. 

Ofte vil dette arbejde indebære, at man gør lidt rent inde i burene eller at man leger med hundene. Nogle gange kan det også indebære, at man er med til at træne hundene, hvis man ellers har erfaring med dette. 

Hvis man er frivillig et sted, så er det desuden også blot en god ting at skrive på cv’et. På den måde kan du skille dig lidt ud fra mængden af ansøgere, næste gang du leder efter et job. 

Bliv dyrlæge

Hvis du er virkelig glad for dyr – herunder også hunde – så kan du også overveje at blive dyrlæge. Så har du i hvert fald rigelig med muligheder resten af dit liv for at have hunde og andre kæledyr tæt inde på livet!

Det kan være meget spændende for den store dyreelsker at blive dyrlæge. Og det er en måde hvorpå du kan hjælpe de dyr, som du holder så voldsomt meget af. 

Det er naturligvis lidt af en forpligtelse at melde sig ind på en uddannelse og studere mange år for at blive dyrlæge. Men hvis du virkelig er meget glad for dyr, så kan det være den rette vej for dig.

Bliv hundepasser

En tredje – og lidt simplere måde – du kan få mere omgang med hunde i hverdagen er ved at blive hundepasser. Der er rigtig meget arbejde i det at have en hund og de fleste hundeejere ville sætte pris på at få lidt hjælp en gang imellem. 

Dette kan indebære, at du går længere ture med hundene om eftermiddagen, imens ejerne er på arbejde. Eller måske indebærer det at tage hunden ind i dit hjem og passe denne i et par dage, imens ejerne er afsted på ferie eller andet. Der er mange muligheder at vælge imellem og du bestemmer naturligvis selv, hvilke services du vil tilbyde.

Hund vandrer på jord

Lær mere

Måske har du slet ikke mulighed for at gøre noget af ovenstående af manglende evner eller lyst. I stedet må du tage dig til takke med at læse mere om hunde generelt. Og det kan da også være meget sjovt, hvis man er stor hundeelsker. 

Vidste du for eksempel noget om verdens ældste hund? Eller hvorfor det lige er at ulven endte med at blive til den lille firbenede ven, der følger os igennem tykt og tyndt? 

Det kan også være meget sjovt at sætte sig ned og læse om hundetræning og hvordan man passer godt på en hund. På den måde kan du også forberede dig til den dag, hvor du selv har mulighed for at blive hundeejer.