Ved du lige præcis, hvilket job du rigtig godt kunne tænke dig? Er du helt sikker på, at du vil være den perfekte kandidat? Et er at have alle de rette kvalifikationer, noget andet er at lande jobbet. Det er nemlig vigtigt, at du tiltrækker din kommende arbejdsgivers opmærksomhed og giver det helt rette indtryk. Drømmejobbet er tættere på, end du tror, hvis bare du lægger den rette indsats i at få det. Her får du råd til, hvad du skal fokusere på.

Det helt rigtige CV

Vi hører det hele tiden alle steder fra: dit CV er super vigtigt. Rigtig mange arbejdsgivere har sagt, at de ikke kigger på karakterer, men på tidligere erfaringer, når de ansætter nyuddannede i deres første job. Selvfølgelig gælder det også, selvom du allerede har været i arbejde i flere år; det er helt centralt at have et fint CV, men det er faktisk endnu vigtigt at fokusere på de rette ting.

success

Når du sammensætter dit CV, skal du først og fremmest tænke på, hvad der er i fokus hos din forhåbentligt kommende arbejdsplads. Hvis du har nogen som helst erfaring, der kan være gavnlig, så skriv det på! Du må gerne være kreativ og tænke utraditionelt. Det viser bare, at du er god til at se helheden i ting, og at du ikke er bange for at trække linjer, som andre ikke umiddelbart ser.

Hvis du fået udmærkelser eller stået for nogle spændende arrangementer, for eksempel i løbet af din studietid, skal du endelig også skrive disse på. Man skal ikke være bange for at blive for pralende på sit CV. Det er jo faktisk derfor, vi har dem. Den mere dybdegående samtale tager mange først, når man sidder til jobsamtalen. For vi har jo alle sammen svagheder, men det er bare ikke i CV’et, man skal vise dem frem.

Præsenter dig selv

Når du har CV’et på plads, er det vigtigt at kigge lidt bredere. Du skal nemlig være opmærksom på, hvordan du præsenterer dig selv for verden – og på Google. Derfor kan det være en rigtig god idé at lave en flot, overskuelig hjemmeside, hvor du fortæller om dig selv og dine kompetencer. Denne metode er især brugt at journalister, men er ligeledes begyndt at vinde indpas hos andre faggrupper.

Det er vigtigt, at hjemmesiden både udstråler personlighed og professionalisme. Derfor kan det være en god idé at få nogle professionelle webdesignere til at hjælpe dig. Man kan jo ikke være en haj til alt, og det er helt i orden at bede om hjælp, når man har brug for det. Så længe du selv er med til at definere rammerne.

website

En anden metode, som er blevet utroligt populær i de seneste par år, er at få taget billeder hos en fotograf i forbindelse med jobsøgning. Det er blevet normen at vedhæfte billeder i ansøgninger, og så skal de jo helst præsentere dig i det bedste mulige lys. Det er fornuftigt at få taget flere forskellige billeder, så du kan veksle i forhold til arbejdspladsens profil. Er stilen casual, formel eller en blanding? Det er en god idé at spørge sig selv om dette, så du kan vise den rette side af dig selv til din drømmestilling. Du skal selvfølgelig altid være tro mod din personlighed, men det skader ikke at tage sine omgivelser med i overvejelserne.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionel materiale.