Den danske nationalfølelse er utrolig gammel, og det første minde om en særlig nationalfølelse går gerne tilbage til når man fortæller historien om, hvordan det danske flag faldt ned fra himlen. Der er ingen tvivl om, at denne historie er langt fra sand, men trods alt stadig en stor del af den danske nations historie. Senere har andre ting også fundet sig til rette, og er blevet karakteriseret som danske.

Det kan for eksempel være mad såsom stegt flæsk med persillesovs eller boller i karry. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad man finder særligt dansk, dog er dette mest i forbindelse med de danske værdier, som særligt har været diskuteret på det seneste. For der er trods alt, nogle rimelig klare linjer for, hvad man overordnet set forbinder med Danmark, når man for eksempel snakker om fjernsynsprogrammer, forfattere, gastronomi, men også i forbindelse med ting såsom sportsgrene.

Danmark er nemlig et land, der vægter sine foreninger utrolig højt, og det at have frihed til at stifte sin egen forening er noget, som stort set alle danskere er glade ved, da det skaber en fællesskabsfølelse. Disse foreninger har særligt vist sig i form af gymnastikforeninger, som fortsat lever godt med både fanebæring og nationalsang. Dog er der også andre sportsgrene, der bliver mere og mere populære.

Man ser for eksempel, hvordan ridning for alvor har fundet fodfæste i det danske land, og nogen vil ovenikøbet omtale det som danskernes nye nationalsport.  For eksempel mærker man tydeligt hos Lifehorse der sælger rideudstyr, at flere og flere dyrker denne interesse. For på trods af, at man altid har dyrket ridning, så er det som om at tilknytningen til denne sportsgren kun bliver større og større, og man ser samtidig også, hvordan danskerne fortsat klarer sig bedre og bedre rent konkurrencemæssigt, når man snakker om ridning.

Ridning skaber tættere bånd til naturen

Selvom der er ingen tvivl om, at ridning er en skøn sport, som, er blevet dyrket i århundreder som sport, kan man fortsat spørge sig selv, hvorfor det pludselig er blevet så populært, at man begynder at kalde det danskernes nationalsport. Man kunne argumentere for at efter mange år, hvor det moderne menneske har distanceret sig fra naturen, og på mange måder hævet sig over naturen, ønsker flere og flere at komme tilbage til den gamle symbiose, og dermed komme tættere på naturen. Ridning er en sportsgren, hvor man både får lov til at knytte sig til et dyr, men samtidig vil man også bruge størstedelen af sin tid i naturen.

Ridning er stærkt vanedannende

Det at blive tættere på naturen kan være en af grundende til, at man vælger at begynde til ridning, og når man først er startet kan det være utrolig svært pludselig at skulle holde op igen. Man bliver helt særligt knyttet til disse heste, som man hurtigt kommer til at bruge mange timer sammen med. På den måde er det også svært at stoppe, da man ikke ønsker at give sit venskab med sin hest op, og man føler samtidig også en forpligtelse i forhold til hesten.


Indlægget er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.