Hele vores tilværelse er baseret på penge. Vi går i skole, så vi kan få en uddannelse, så vi kan få et arbejde, så vi kan tjene penge og få et godt liv. Målet med livet er grundlæggende set at kunne tjene penge, så du bliver lykkelig. Hvor mange penge, du skal bruge, før du bliver lykkelig, er en individuel sag, men penge skal der til, hvis du ikke vil ende på gaden. 

I nogle situationer er der dog et behov for at skaffe penge, hurtigere end du kan nå at tjene dem. Det kan være i tilfælde af en uventet udgift, en akut situation eller blot en situation, hvor du skal bruge lidt mere end normalt, som for eksempel hvis du skal flytte. 

I disse tilfælde kan du bruge disse metoder.

loppemarked

Ryd op og sælg ud

At rydde op i huset er en befrielse, fordi du ikke bare rydder op i alle de ting, du ikke længere skal bruge, men du rydder også op i sindet. Mangler du penge – og især hvis du er ved at flytte – så er det det perfekte tidspunkt at rydde op på.

At mangle penge skaber stress hos mange, og derfor trænger du til at få ryddet op i sindet. Desuden kan du sælge alle de ting, du ikke længere bruger og tjene lidt ekstra på den måde. Pludselig er huset rent og pungen fyldt.

Hvis det er generelt, at du mangler penge, kan det være en god ide at købe dine ting billigere i for eksempel genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Det er både bedre for pungen og miljøet, og mange af tingene er så gode som nye. Hvis du har betalt mindre for tingene, kan det også være nemmere at skille dig af med dem igen, så dit hus ikke fyldes af unødvendige genstande.

Underskrift

Tag et lån

Et lån er ikke løsningen på at mangle penge, hvis det du mangler penge til, ikke er strengt nødvendigt. Et lån er nemlig ikke gratis. 

Dog er et lån en god ide til de uventede udgifter og akutte situationer, hvor skal bruge pengene med det samme. En løsning, der er nem og hurtig, er et mobillån. Det svarer til et kviklån, hvilket også betyder, at renten er højere end på for eksempel et banklån.

Hvis du skal flytte, er det en bedre ide med et banklån, fordi du får rådgivning og lavere renter. Et hus er dyrt, og derfor skal der så få ekstra udgifter oveni som muligt. 

Kviklån er tit farlige, fordi det er så nemt at tage lånet, at du ikke tænker dig ordentligt om, inden du allerede har fået pengene, og det er for sent. Inden du tager et lån, kan det være en god ide at have en plan for, hvordan du vil betale pengene tilbage, så du ikke ender med en kæmpe stor gæld.