Når du ikke sover ordentligt om natten kan det smitte af på både præstationen og humøret dagen efter. Det betyder også, at du har mindre overskud og en kortere lunte end normalt. Rigtig mange danskere oplever ofte nætter, hvor søvnen ikke er optimal enten fordi tankerne myldrer, fordi stressen banker på, på grund af smerter eller fordi der er uro i kroppen.

Det er både ubehageligt og kan være frygtelig frustrerende, hvis det er noget, der sker ofte. Det er ikke sikkert, at de tre tips herunder fjerner problemet, men de kan om ikke andet være med til at skabe de optimale forudsætninger for en sund og dyb nattesøvn for dig.

1.      Brug kroppen

Jo mere du bruger kroppen i løbet af dagen, des mere træt vil du være om aftenen, når det er sengetid. For rigtig mange med stillesiddende arbejde kan det være en kæmpe hjælp at løbe en tur efter arbejdet. Det kan gøres med ungerne på cykel ved siden af, så det bliver en fælles aktivitet, det kan være dagens frihed og meditation for dig selv, men det kan også foregå derhjemme.

Det er ikke alle, der er glade for at løbe udendørs og det er heller ikke altid vejret er til netop denne aktivitet. Har du pladsen til det derhjemme kan et lækkert løbebånd være løsningen i disse situationer. Det er praktisk og sørger på samme tid for, at du ikke står midt i skoven og ikke kan mere.

2.      Skab et sundt sovemiljø

Der er mange, der oplever både allergi overfor støv og dun, hvilket kan have rigtig uheldige konsekvenser for nattesøvnen. Derfor er det første du bør gøre altid at se på dit sovemiljø. Har du den rette seng? Passer hårdheden til dig og dine behov eller skal du måske investere i en topmadras, som kan regulere på det?

Har du den bedste dyne, der kan møde dine behov for varme/kulde? Ellers er det også et rigtig godt sted at starte. Der findes nemlig også rigtig mange forskellige muligheder for at finde en dyne, der passer perfekt til dig.

dyne

3.      Sørg for at lufte ud

Har du muligheden for det, så er det altid en kæmpe fordel at lade vinduet i soveværelset på klem, så der kommer frisk luft ind hele natten. Især, hvis døren er lukket, vil luften i rummet blive både tung og fugtig i løbet af natten, hvis ikke du lufter grundigt ud.

Har du ikke den mulighed, så bør du lade døren til soveværelset stå åben samtidig med at du overvejer at investere i en affugter, som kan fjerne den fugt vi alle udskiller i løbet at natten. Dette er især relevant, hvis du bor i en mindre bolig eller eventuelt en lejlighed af ældre dato.