Har du mange holdninger til aktuelle emner, og vil du gerne kunne komme til orde i politiske og andre holdningsmæssige debatter, så er en af de mest effektive måder at realisere det på at blive blogger.

Når du er blogger, kan du få masser af taletid, og du kan stille og roligt formulere dig uden at blive afbrudt. Når du blogger, kan du også komme i dialog med andre, der kan kommentere og diskutere med dig direkte på bloggen. Det er på mange måder det geniale talerør for den, der har noget på hjerte.

Som blogger kan du arbejde hvor som helst og når som helst. Det vil sige, at du kan arbejde derhjemme, på den lokale café eller på den anden side af jorden. Det er den ultimative frihed.

arbejd i haven

Du er nødt til at følge med

Hvis du primært skal blogge om aktuelle emner og kommentere på den politiske udvikling, så er du nødt til at følge godt med. Du skal have en nærmest konstant strøm af nyhedsfeed, følge med i debatprogrammer og i det hele taget holde dig godt orienteret om, hvad der sker. 

Det bør både være på verdensplan og på lokalt plan. Det kan være på en nyhedsside, som for eksempel den gode dagens.dk eller andre mindre indenlandske sider, eller du kan orientere dig på en international side. Det give vægt til dine holdninger, at du er velorienteret og nuanceret. 

Gør din hobby til dit arbejde

Nyheder og politik har nok din store interesse i forvejen, hvis det er sådan nogle temaer, du tager op på din blog. Bliver du professionel blogger, vil du kunne gøre enhver hobby til dit arbejde. 

Du kan ikke tjene penge på at have en blog til at begynde med. Men på sigt kan du måske få nogen til at sponsorere dig eller bruge din side til at linke fra. Det kræver noget tid og noget arbejde at få det op at køre, men på den længere bane kan det godt lade sig gøre at få noget indtægt på en blog. Især hvis du skriver om en emne, du brænder for og har en masse kendskab til.

arbejd ude

Arbejd hjemmefra

Om din blog så forbliver en hobby, bliver til et fritidsjob eller et fuldtidsjob, så er det jo en form for arbejde, som kun kræver internet og et device. Det gør det til et meget fleksibelt arbejde, hvad arbejdsplads angår.

Du kan arbejde derhjemme eller et hvilket som helst andet sted. Har du en have, kan du indrette et lille arbejdshjørne derude. Find en hyggelig krog, plant en prima færdighæk, så du har læ og afskærmning, sæt en god stol og eventuelt et arbejdsbord derud, og du har din udendørs arbejdsplads.

På samme måde kan du indrette en eller flere små arbejdsstationer i dit hjem. Du kan også tage din arbejdsplads under armen og sætte dig et hvilket som helst andet sted hen for at arbejde. 

Du kan søge inspiration i dit nærmiljø, eller du kan rejse ud og opleve noget andet, end du plejer. Det er meget inspirerende. At være blogger er et fleksibelt job.