Der er mange ting, som karakteriserer os danskere. For eksempel rangerer vi ofte blandt verdens lykkeligste befolkninger, når der måles på forskellige forhold. Så kan vi også godt lide frikadeller og spaghetti med kødsovs, og generelt er vi glade for nordisk design. 

Men har du nogensinde tænkt over, at den gennemsnitlige dansker også er ret modeinteresseret? 

Det kan naturligvis være på forskellige områder, men generelt kan de fleste af os godt lide at følge moden på i hvert fald et par punkter. Her får du eksempler på områder, hvor vi danskere går op i moden.

Babymode

Vores garderober er altid opdaterede 

Den danske mode har både set gode og dårlige tider igennem de seneste årtier, men du kan i hvert fald altid være sikker på, at rigtig mange af os ofte har noget nyt i skabene. Vi danskere kan bare rigtig gode lide at følge med i tendenserne og tilpasse vores stil efter dem.

For tiden er der især fokus på genbrug og bæredygtige løsninger. Det er blevet langt mere normalt at gå i brugt tøj end tidligere, og det bliver nu betragtet som cool, fremfor et symbol på at man ikke har råd til nyt tøj. Der er også rigtig mange, som er begyndt at kigge efter, hvordan tøjet et produceret, og hvilke materialer det er lavet af. Så i stedet for at købe en masse billigt tøj, køber vi måske mindre, men bedre, tøj.

Det er både voksne, teenager og helt små børn, som følger moden herhjemme. Du kan nærmest ikke have en baby uden at følge med i babymoden. Især her går vi op i, at tøjet selvfølgelig skal være smart, men at det også skal være sundt vores børn at have på. Derfor hitter økologi og naturlige materialer stort på babytøjsområdet. 

Indretning

Boligindretning er altid et hit

I Danmark går vi generelt langt mere op i boligindretning, end man gør i mange andre lande. Mange af os er hele tiden opdaterede omkring, hvad der er fremme i tiden, og vi opdaterer hele tiden vores bolig løbende. Det er selvfølgelig ikke sådan, at vi hvert år river det hele ned og starter forfra. Men vi er gode til at spotte tendenserne og integrerer dem i den indretning, vi allerede har valgt.

De sidste par år har genbrug, ligesom i forhold til vores tøj, været super populært at indrette med. Vi er vilde med retro og up-cycling, og mange kan også se det fornuftige i ikke at smide gode møbler ud. Samtidig er genbrug også bare lidt billigere end at købe ting fra nyt, og så er der jo bedre muligheder for at variere stilen.

En anden tendens er naturlige materialer som træ og massiv sten. Mange af os kan nærmest ikke forestille os noget flottere end et køkken i olieret valnød, og det gode ved disse materialer er også, at de ikke kun er flotte, men ligeledes holder længe. På den måde er grundstenene i vores hjem lagt, og så kan vi altid følge moden med forskellige nips hist og her.