Mangler du inspiration til hvad du kan lave i din fritid? Måske vil du gerne til at gøre noget godt for samfundet? Hvis det er tilfældet, bør du engagere dig i politik. Så har du en chance for at få dine meninger hørt, og du får muligheden for at gøre en forskel. Det er nemt at sidde derhjemme, og klage over tingenes tilstand. Så længe du ikke engagere dig, kommer der ikke til at ske en forskel. Heldigvis findes der mange partier, som du kan blive medlem af. Det handler bare om at finde et parti som matcher dig og dine værdier. Så kan du komme til at diskutere samfundets problemstillinger, og du vil få den dejlige følelse af at gøre en forskel. 

frivilligt

Engager dig i politik

Der er mange gode grunde til at engagere sig i politik i 2020. For det første, får du et helt nyt fællesskab i dit parti. Du får nye venner, og der er ofte fester, samt andre sociale arrangementer, i politiske partier. Det smarte er, at det er nemt at knytte gode venskaber, da i deler de samme holdninger. Så opstår der ikke konflikter og diskussioner, som der ellers godt kan opstå i almindelige vennegrupper. Der er en følelse af samhørighed i politiske partier, da i ved, hvad hinanden går ind for. Derudover er det meget lærerigt, at engagere sig politisk. Du mødes med mennesker, som interesserer sig for politik, og ofte har en stor viden derom. I kan sparre med hinanden, og blive klogere på politik sammen.

Meld dig som frivillig 

Det er altid en god idé at melde sig som frivillig. Du får personligt mere erfaring på arbejdsmarkedet og du udvikler nogle sociale kompetencer. Vigtigst af alt, kan du gøre en forskel, for andre, som måske ikke er lige så heldigt stillet som dig selv. Du kan eventuelt blive lektiehjælper, og bruge din viden til at hjælpe børn, hvis forældre ikke har evner eller overskud til at hjælpe med lektierne. Du kan blive medarbejder i en varmestue, og sørge for, at der bliver serveret mad til de hjemløse hver dag. Du kan blive voksenven for et barn, som savner en pålidelig voksen i deres hverdag. Der findes frivilligt arbejde, som passer til lige præcis dine kompetencer. For det er nemligt at vi giver vores kompetencer videre, til andre, som måske ikke har lige så mange privilegier som os selv. 

guitar

Find nye hobbyer

Det er vigtigt at gøre en forskel ude i samfundet, men det er også vigtigt at du sætter noget tid af til dig selv. Det er især vigtigt, at du ikke overbooker dig selv med aktiviteter. Hvis har for mange bolde i luften, kan det føre til stress. Du har brug for at have tid til dig selv. Man bliver et gladere menneske af at dyrke sine hobbyer. Måske spiller du på et instrument? Det kan være, at du skal bruge noget af din fritid på at spille. Jo mere tid du sætter af til at øve dig, jo bedre bliver du til at spille. Hvis du ikke allerede ejer et instrument, kan du købe et her