Der er selvfølgelig ingen, der har opskriften på den perfekte politiker. På mange måder handler det jo om, at man som politiker skal være et virkeligt menneske og netop ikke resultatet af en nøje afmålt opskrift. 

Men det betyder trods alt ikke, at du ikke kan lægge fokus på bestemte ting i livet, der med stor sandsynlighed kan fremme din politiske karriere. Så hvis du allerede har besluttet dig for at træde ind i politik, men endnu ikke har knækket koden til succes så læs med her og bliv klogere.

lokalsamfund

Styr på familielivet

Generelt gælder det jo for os alle, men hvis du gerne vil være politiker, bliver det også vigtigt af karrieremæssige årsager. Det er bare helt centralt, at dit bagland er i orden. Det er både tidskrævende og hårdt at være politiker, og derfor er det helt uundværligt med en partner, der støtter dig igennem processen. 

Samtidig viser undersøgelser, at politikere med familier opfattes som mere sympatiske end dem uden. Så her har du altså endnu en grund til at passe ekstra godt på din kæreste og til at vise, at du værdsætter hende eller ham. Så bare kom i gang med at købe den der hverdagsgave, bare fordi du lige havde lyst!

Engagement i dit lokalområde

Selv hvis du ikke har planer om at blive lokalpolitiker, er det vigtigt at have et godt forhold til dit lokalområde. Det viser, at du bekymrer dig om menneskerne omkring dig, og at du også viser engagement, når du ikke er på arbejde. 

Det kan gøres på mange forskellige måder. For eksempel kan du melde dig ind i den lokale idrætsforening eller tage ansvaret for at arrangere den næste vejfest.

hjemmeside

En god hjemmeside

Det lyder måske en smule lavpraktisk, men det kan faktisk noget helt særligt. Verden er digital, og derfor er det supervigtigt, at folk støder på noget godt, når de googler dig. Det kan du selv hjælpe på vej ved at have en god, overskuelig hjemmeside, som viser, hvem du er. Så på med html-brillerne, få styr på DNS, og tænk over, hvordan dit layout skal se ud. Det gør en forskel, selvom du måske ikke er så digitalt anlagt af natur.