Det er ikke for sjovt, når vi skriver, at vi dukker til bunds i forskellige ting – det gør vi nemlig! I denne artikel skal vi komme omkring emnet: Kondomer. Hvilke slags findes der? Hvad kan de forskellige? Læs med her, og bliv klogere på kondomer!

Kondomer i forskelligt materiale

Man fremstiller både kondomer med og uden latex. Grunden til dette er, at der er nogle mennesker, der ikke kan tåle latex. Der er også kondomer, der er fremstillet af polyuretham, som kan bruges af folk, der ikke tåler latex. I gamle dage fremstillede man sågar kondomer af fåretarme, men det er nok svært at finde denne type i dag, og det er nok heller ikke lige frem det, man leder efter.

kondomer, sikker sex

Den rigtige størrelse

Det første der er vigtigt, når man skal finde det rigtige kondom, er, at man finder den rigtige størrelse. Hvis kondomet er for stort, kan det falde af under sex. Hvis det sker, så er det vigtigt, at I afbryder sexagten hurtigst muligt. Hvis det er for lille, kan det føles alt for stramt og endda nedsætte blodcirkulationen, hvilket kan gøre det svært at fastholde en erektion. Det kan tage lidt tid, før man finder den størrelse, der passer bedst på en. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal bruge, kan du altid forsøge dig frem med at bestille forskellige størrelser online. 

Kondomer med riller og knopper 

Hvis du er kvinde, kan det være, at du gerne vil prøve nogle af de kondomer, der netop fokuserer på den kvindelige nydelse. Det er der flere kondomer, der er designet til at gøre. Det kan også være, hvis du er mand, du gerne vil købe kondomerne, fordi du tænker, det er rarere for kvinden. Der findes både kondomer med riller og knopper, og det er naturligvis individuelt, hvad man foretrækker. Hvis du har en partner, kan I altid prøve jer frem sammen.

kondomer, røde, sikker sex

Kondomer med smag 

Der findes også kondomer, som er fremstillet med smag. Kondomer med smag kan f.eks. være smart i de tilfælde, hvor er sammen med en sexpartner, man ikke kender. Der er nemlig nogle sygdomme, der går fra kønsdele til mund – f.eks. herpes, og derfor kan det faktisk være rigtig smart at give blowjobs til en mand, der bærer kondom med smag – så kan det også være, at hende (eller dig), der giver, får noget ekstra lækkert ud af oplevelsen!

Kondomer med lys

Der findes sågar kondomer, der er lavet med selvlysende lys. Det kan være smart, hvis man har sex i et meget mørkt lokale, men det kan også bare være noget, man prøver for at få en lidt ekstra sjov oplevelse.

dyne, par, sex, seng

Kondomer for enhver smag

Som du kan læse dig frem til, findes der altså mange forskellige slags kondomer på markedet. Det er som sagt bare med at finde ud af, hvilke du selv bedst kan lide. Hvis du er nysgerrig på området, kan du altså prøve at købe en større pakke online med mange slags.