Der er ingen tvivl om, at trenden om at stå på paddleboards er kommet for at blive. Der er nemlig ikke noget federe end at komme ud i det blå, på vandet og glide langsomt fremad ved hjælp af et paddle- eller supboard. Til trods for at du allerede har fundet det helt rigtige paddleboard til formålet, som du eventuelt kan finde frem til via forbruger-test.dk, så er det dog ikke sikkert at du føler dig klar til udfordringerne. Det kræver i hvert tilfælde lidt øvelse og måske nogle gode råd med på vejen, når du skal lære at stå på en af de populære boards. 

Sådan lærer du paddleboard

Det kunne være så enkelt, hvis der var et simpelt svar på spørgsmålet om, hvordan du lærer at stå på et paddleboard. Det er dog ikke nødvendigvis således for alle, bare at hoppe på boardet og padle derudaf. Først og fremmest skal du have indkøbt det helt rette paddle- eller supboard, der er passende til dine behov eller taget et sted hen og leje en udgave, der er velegnet til nybegyndere. Dernæst gør øvelse mester og når først du har fanget fidusen, så er der kun en vej frem, til sjov og oplevelser på vandet. 

Gode råd til paddleboarding for nybegyndere 

Vælg først og fremmest det rette paddleboard, der er velegnet til nybegyndere og som er passende i form og specifikationer, passende til din vægt. Husk redningsvesten der er lovpligtig at have med ombord. Er det første gang du skal prøve kræfter med et af de meget populære paddleboards, så vil det først og fremmest være en god idé at komme i gang en varm sommerdag, hvor du ikke skal tage højde for lave vandtemperaturer. Dernæst skal du vælge en dag eller en lokation helt uden bølger, så du har flad sø at øve dig på de første gange. Dernæst skal du sikre dig, at dit paddleboard er pustet tilstrækkeligt op og at det følger de forskrifter der følger med produkter i forhold til lufttryk. Med den rette luft i boardet, så sikrer du den bedste balance på vandet. 

Trin 1;

  • Køb et paddleboard der er velegnet til nybegyndere i form og størrelse 
  • Sikre dig at dit paddleboard er beregnet til din kropsvægt 
  • Vælg en varm sommerdag, hvor vandtemperaturen ikke er for kold 
  • Øv dig de første gange i stille vejr, uden vind eller en lokation med fuldstændig læ 
  • Det er vigtigt at dine første erfaringer med et paddleboard er på lavt vand
  • Sørg for at dit oppustelige paddleboard er pustet tilstrækkeligt op efter forskrifterne 

Dernæst skal du op på boardet og du behøver ikke nødvendigvis at ligne de professionelle den første gang, hvor de står flot og stabilt på fødderne og padler kontrolleret gennem vandet. En god idé er, at sætte sig på enden, med fødderne i vandet, inden du for alvor kommer i gang. Dine ben vil bremse for hastigheden en smule, men det er kun en fordel når du skal lære hvordan dine bevægelser påvirker dit paddleboard. Når du har styr på dette trin, kan du sætte dig på knæ, eventuelt afkorte din pagaj og begynde at padle lidt rundt. Find frem til de rette bevægelser med pagajen og skub dig frem i vandet. Er du godt sikker på balancen på knæene, så kan du øve dig i at rejse dig op. Stil dine fødder solidt placeret, så spredt som muligt og find balancen inden du begynder at padle dig frem. 

Trin 2; 

  • Fornem hvordan dine bevægelser påvirker dit paddleboard mens du sidder ned 
  • Sæt dig op på knæ og øv dig i at padle med de god fremdrift 
  • Stil dig op med fødderne solidt placeret midt på boardet og så spredt som muligt 
  • Dernæst kan du øve dig i at komme frem stående, lave vendinger og øge farten