Hver dag bliver vi dyppet med næsen i det faktum at vi lever i globale krisetider. Det er ikke kun en krise vi har at gøre med, vi er bogstaveligt omgivet af dem. Hvor end vi vender os hen, er der et eksistenstruende problem der trænger sig på. Klimakrisen er en meta-krise med en lang rottehale af konsekvenser, der hver for sig udgør en fuldvoksen krise: fødevareusikkerhed, drikkevand, voksende økonomisk ulighed, social uretfærdighed, fattigdom er kun et lille udpluk. 

Klimakrisen udstiller i den grad en moralsk falleret og gennemgående korrupt alliance af big business og skrupelløse politikere, der jagter egen vinding frem for samfundets trivsel. 

Ingen under, at vi indimellem får nok, og bare vil væk fra det hele. Eskapisme kaldes dette fænomen. Og hvad kunne være bedre til at dyrke det, end events der bogstaveligt er skræddersyet til formålet: Escape Room events. 

timeglas bog og kranium

Imaginære kriser giver os energi til at leve med de ægte

Og det ville ikke være muligt uden eventbureauer – topprofessionelle eksperter i eskapisme som en underholdning. Eventbureauer skaber trygge rammer og temaer, hvor vi kan give fantasien frit udløb. Der kan vi stresse af i en verden af mysterier og magi. Ved at udsætte os for en arrangeret og imaginær krisesituation, slipper vi for konfrontationerne med de ægte kriser. 

I hvert fald for en lille stund. 

Man kan vælge et kritisk synspunkt og sige: eskapisme er ligesom desertation. Det er som at flygte fra det ansvar vi er forpligtet til at tage på os. 

Eller man kan se det fra en positiv side: at tage en kort pause fra hverdagens alvorligheder giver os ny energi. Det hjælper med at genoplade batterierne og giver os mod til at kaste os ud i hverdagens udfordringer med friske kræfter. 

spøgelseshånd i tåge

Teamarbejde er en opskrift på magien

Eventbureauer skaber i dag de mest fantastiske events til stor glæde af deltagerne. Men gode escape events kommer ikke af sig selv. Det kræver et stærkt team af dedikerede medarbejdere. Dem finder du bl.a. hos dette eventbureau i København

At organisere events kræver meget mere end god logistik og social ekspertise. Først og fremmest kræver det et stærkt team af dedikerede medarbejdere:

  • Aktører – man kan ikke kalde dem skuespillere, men snarere rollespillere. En aktør spiller en på forhånd fastlagt rolle i mysteriet. Men detaljerne er op til aktørens skøn og det kræver en veludviklet evne for improvisering. Aktører giver event-deltagerne faste referencer, tips og inspiration.  
  • Eventledere – det er aktørernes teamledere for et bestemt event. De dirigerer, uddelegerer, og styrer fra baggrunden, udover at de også kan være aktive aktører. Det er et ægte lederjob. Udover at være inspirerende og sammenholdende, skal eventledere være stærke i improvisation uden at miste fokus på regler, lovmæssige rammer og sociale forpligtelser. 
  • Dekoratører – det er stort set det samme job som i teaterverden. Stadig skiftende scener kræver fikse dekoratører. De er uundværlige, både i forberedelserne af en event men også i realtid, under eventen. 
  • Gamemaster – det lyder lidt som ”dungeons an dragons” og det er det også. Gamemasteren er eventens direktør. Han eller hun står for plottet og sørger for at eventen forløber gnidningsløs efter planen. Gamemasteren er også eventens højesterets dommer.