Det er svært at styre sig, når det handler om at forkæle vores firbenede venner med diverse former for udstyr. Der er dog nogle former for hundeudstyr, som det ville være decideret synd for din hund at undvære.

Hund i hængekøje

Det mest basale i junglen af hundeudstyr

Det kan ofte være noget af en jungle, når du skal finde ting til din hund. Derfor kan det være en god idé at starte med det mest basale hundeudstyr, som de fleste hundeejere nok anser som værende obligatorisk.

Din hund skal selvfølgelig have mulighed for at spise og drikke, og derfor er to hundeskåle et absolut must. Den ene skal bruges til mad, mens den anden bruges til vand. For at hunden bliver tryg med at spise, er det altafgørende, at den har sin egen madskål. Madskålen kan desuden med fordel kun sættes frem, når det er spisetid. Omvendt er det vigtigt, at vandskålen er frit tilgængelig for hunden, så den altid har mulighed for at få slukket tørsten.

Medmindre du alligevel ikke kan lade være med at invitere din hund op i din seng, så er det også en yderst god idé at investere i en hundeseng. Hunde har naturligt nok brug for et sted at sove, og derudover har de ligesom mennesker brug for et sted at slappe af uden at blive forstyrret. En form for helle til din hund.

Hund i hundekurv

Det mere avancerede hundeudstyr

Hvis du allerede har sikret dig det mest basale udstyr til din hund, kan du vælge at begive dig videre ud i verdenen af hundeudstyr. Mulighederne er uendelige, og du kan få stort set alt, hvad du og din følgesvend kunne tænke jer.

En hel verden for sig selv indenfor hundeudstyr er hundelegetøj. Du kan få alt lige fra bolde forklædt som kødben til egentlige brætspil, som du og din hund kan lege med. Hundelegetøj kan desuden være en god måde at træne din hund på, hvilket både gælder hundens kondition og intelligens. For eksempel træner leg med en bold hundens kondition. Et brætspil kan træne hundens intelligens og hukommelse, for eksempel ved at hunden skal huske, hvor du har gemt en godbid. 

Der findes også det hundelegetøj, som hører til det mere ekstravagante. Nogle vil måske kalde det kosmetisk udstyr, som mest af alt er til glæde for menneskene i stedet for hundene. Ikke desto mindre har man i de senere år set en tendens til, at hunde i stigende grad udsmykkes med diamanthalsbånd og tøj – alt lige fra kjoler til solbriller!