Vil du gerne finde en lejlighed, hvor du kan tage din firbenede ven med? Eller måske ønsker du at købe en hund eller kat, efter du er flyttet ind. Hvad end tilfældet er, er det vigtigt, du finder en lejlighed hvor du må have kæledyr.

Desværre er en lejlighed, hvor husdyr er tilladt, en sjælden vare. Derfor må du lede ekstra godt, når du skal finde lejligheden. Det kan være smart at skrive sig op i et boligselskab. Herigennem får du adgang til mange forskellige lejlighedstyper med plads til kæledyr.

Sørg for at bo et dyrevenligt sted

Det er en god idé at bo i en lejlighed, som har lidt ekstra plads til et kæledyr. En hund eller kat kræver nemlig en del plads. Du skal have plads til alt katteudstyret, men dyret skal også have plads til at boltre sig i lejligheden. Det er nemlig vigtigt, at dit kæledyr ikke bliver understimuleret.
Der er ikke lige så mange muligheder, når man bor i lejlighed, så det gælder om at udnytte alle lejlighedens hjørner og kanter. Sæt hundeudstyr og katteudstyr flere forskellige steder i lejligheden. Så kan dit kæledyr nemlig udnytte den fulde plads. Du kan for eksempel placerer en foderbar hund under et møbel, som er så højt, at hunden stadig kan komme til maden.

 

Det kan desuden være smart at købe noget ekstra aktiveringslegetøj, nu hvor, du skal bo i lejlighed med dit kæledyr. På den måde bliver din hund eller kat tilstrækkeligt stimuleret.

Vær opmærksom på husreglerne

Du skal huske at være opmærksom på, om husdyr er tilladt i din lejlighed. Det ville være ærgerligt at anskaffe sig en kat, samt en masse katteudstyr, hvis du alligevel ikke må have kat der hvor du bor. Så læs altid lejekontrakten grundigt, inden du anskaffer dig et kæledyr.

Hvis du skal flytte ind i en ny lejlighed, er det altid en god idé at spørge udlejer forinden, om du må have dyr i ejendommen. Det er nemlig en meget individuel ting, som varierer fra udlejer til udlejer.