Klimadebatten raser derudaf og alle danske partier har nu en klimapolitik, som de bruger i kampen om at skaffe flest mulige stemmer. Klimaet er højaktuelt i disse tider og noget vi alle helt sikkert har eller vil have en holdning til.

Når de forskellige politiske partier diskuterer deres indbyrdes holdninger til den grønne omstilling, kan man hurtig som almindelig dansker blive tabt. Målene kan virke ukonkrete og omfangsrige. 

Man kan nemt blive i tvivl om, hvordan man skal trække klimadebatten ned på et niveau, hvor det giver mening for den almindelige dansker. Læs med her og få konkrete og håndgribelige råd til, hvordan du kan gøre dine omgivelser mere miljøvenlige.

Gør planeten grønnere ved at tage grønnere valg

En grøn have på flere måder

Hvis du vil holde din have på en klimavenlig måde, er der flere muligheder. For det første kan du minimere brugen af motordrevne maskiner, da disse bruger enten el eller benzin. Hvis du har svært ved at undvære maskinerne, kan du eksempelvis købe en hækkeklipper batteri. Det bedste for miljøet vil dog altid være at bruge godt gammeldags knofedt.

Hold haven fri for sprøjtemidler

For det andet skal du holde din have fri for sprøjtemidler. I stedet kan du nemt slippe for ukrudt i bedene ved at dække jorden med bunddækkeplanter, træflis eller halm.

plante

Gør dit hus klimavenligt

Der er også mange muligheder for at gøre dit hjem mere klimavenligt. Sørg for at spare på alt elektronik. Sluk for apparater, som du ikke bruger og hiv dem ud af stikkontakten.

Vask altid dit tøj på 30 grader – det skal nok blive rent alligevel. Spar tørretumblingen, når du kan og tør tøjet i den friske luft. En tørretumbler bruger rigtig meget strøm.

Kig også på dit madforbrug. Skær lidt ned for kødindtaget og op for grøntsagerne. Det er godt for både klimaet og din mave.

Tøjproduktion er en særlig stor klimasynder, så næste gang du gerne vil have nyt tøj, kan du tænke over, om det virkelig er nødvendigt. Du har helt sikkert noget andet, som du kan bruge. Vi forbruger generelt mange ting, som egentlig ikke er nødvendige. Tænk på miljøet næste gang, du synes, du mangler noget.