Det er som om vi danskere har glemt alt om at der stadig er rejseregler der er gældende, når vi skal rejse fra Danmark til f.eks. USA, men det er der selvfølgelig heller ikke noget at sige til når nu vi har været nødsaget til at droppe alle udenlandsrejser i en så lang periode som vi har oplevet pga. den store pandemi.

Vær i god tid med din ESTA-ansøgning

Hvis du går og tygger lidt på at skulle rejse til USA snart, så er det vigtigt at understreje at der er nogle regler i forhold til indrejse og ophold i USA som gør sig gældende i samme grad som inden vi rendte ind i pandemien Covid-19 og det har åbenbart vist sig at denne stilleperiode fra rejser til USA har fået danskerne til at glemme alt om hvad der er vigtigt at huske før afrejse og derfor står mange med akutte situationer, hvor de skal have bestilt ESTA i en fart eller lignende.

For at hjælpe dig godt på vej til at være helt sikker på at alt er som det skal være, når du rejser over Atlanten lige om lidt, så kan du tjekke alle reglerne der ifølge e-visa.dk kan listes op kort og godt. E-visa.dk hjælper ikke kun med rejsereglerne til USA og kan derfor i det hele taget være en gavnlig side at kende til, for her beskrives der alt fra ESTA til opholdstid og de resterende regler.

Danskere er visumfrie i forhold til USA

Har du aldrig været i USA før, så er du sikkert i tvivl om hvad det ovenstående ESTA egentlig er for noget og hvad du skal bruge dette til. Kort fortalt så er dit ESTA din tilladelse til at rejse ind i USA og opholde dig der. Denne rejsetilladelse skal du have, når du har planer om at rejse til USA og det er næsten uanset hvilket henseende du rejser med og om det er som turist eller om du er på forretningsrejse.

Det tager heldigvis ikke særlig lang tid at få et ESTA i dag, da det hele er blevet elektronisk og dermed ikke skal igennem brevpost frem og tilbage eller at du skal forbi den amerikanske ambassade for at få lavet et visum. Dit ESTA er som regel tilstrækkeligt for dig når du er dansk statsborger og der er kun få undtagelser der gør sig gældende, da Danmark i bund og grund er et visumfrit land i forhold til USA.

Har du ikke så meget tid at gøre med fordi du netop er en af de danskere der helt har glemt at der kunne være tale om nogle indrejseregler til USA, så kan man som oftest få sit ESTA få timer efter at man har ansøgt om det, men man siger at behandlingstiden må forventes at vare i omkring tre dage.

Tjek de gældende restriktioner i forhold til Covid-19

Selv om at Danmark på stående fod ikke har nogle særlige restriktioner i forhold til Covid-19, så er det ikke sikkert at du kan slippe så let for restriktionerne der er gældende i USA på dit rejsetidspunkt. Det er derfor vigtigt at du i god tid har sørget for at tjekke op på hvilke regler der gør sig gældende. F.eks. hvilke vacciner der er godkendt, hvor mange doser af hver vaccine, skal der PCR-testes osv.

Hvis du starter med at tjekke op på reglerne for indrejse til USA i henhold til gældende restriktioner med det samme, så du på denne måde får dannet dig et overordnet indtryk af hvad der kræves, så kan du tjekke op igen når du begynder at nærme dig den uge hvor du skal rejse afsted i, for at være helt sikker på at det hele er som det skal være.

Start med at tjekke dit pas

Det er ikke kun restriktionerne og dit ESTA der er vigtigt at have styr på inden du kan slappe af med din afgang til USA. Du bør egentlig som det første tjekke dit pas for at se gyldighedsperioden for dette. Det er vigtigt at du sørger for at det som minimum er gyldigt i den periode du skal rejse afsted i, men kan du se at passet snart vil udløbe derefter kan det faktisk være en fordel at starte med at forny dit pas inden du gør noget andet.

Du kan ikke søge om et ESTA uden dit pas, da der er krævet et pasnummer som du herefter vil få registreret dit ESTA elektronisk på. Skal passet fornyes vil der derfor først være en behandlingsperiode i forhold til pasfornyelse du skal have i tankerne, men herefter er der som skrevet også en behandlingsperiode på op til 3 dage, hvor du kan risikere at skulle vente på dit ESTA.

Får du fornyet dit pas i en travl periode vil det kunne tage uger at få det nye pas og netop derfor er det ikke for sjovt at der siges at det er vigtigt at vi danskere lige tager os lidt sammen og husker de mange indrejseregler der gør sig gældende til USA i god tid.