Flere gange om ugen skal man støvsuge og vaske op, og nogle gange af måneden skal gulvet vaskes. Rengøring er med andre ord en stor del af livet. Så hvorfor ikke gøre den mest mulig effektiv?

Rengøring i dybden

Ovenstående rengøringsritualer gennemføres med forskellige intervaller. Ud over de øjensynlige fordele ved et renere hjem giver regelmæssig rengøring også et større overskud og overblik samt mere energi i en stresset hverdag. Et rent og overskueligt hjem er med andre ord nøglen til de bedste betingelser for en fantastisk hverdag uanset om det er rengøringen i hundesengen eller hele huset.                     

Både den lette daglige rengøring og den mere dybdegående rengøring har altså hver sin plads i livet. Her er en gulvmoppe alfa og omega, da det kan give en mere dybdegående rengøring der lader gulve skinne om kamp med selve solen.

Gulvpleje for korrekt og god vedligeholdelse afhænger primært af gulvets type, men der findes heldigvis også forskellige alternativer til samme metode, alt efter hvad man fysisk kan håndtere.

Man kan altid vælge den traditionelle metode med at gøre rent med en spand og gulvklud. Gulvkluden gøres våd og vrides, og man kan så gå ned på knæ og vaske hele gulvet. Klud og spand kan købes meget billigt, man kan også nemt få selv et meget beskidt gulv gjort rent hurtigt, og man kan dosere vandmængden meget præcist, men denne metode kan være hård for kroppen, og ikke alle gulvtyper egner sig til at blive vasket med en gulvklud.

Endelig har man alternativet moppe på teleskopstang, dvs. enten en klud af bomuld eller mikrofiber, som man så stående kan føre rundt over gulvet. Denne metode både i privat hjem i erhvervssammenhænge, men det kan hurtigt blive hårdt at slæbe rundt på den tunge spand med vand. Ligeledes skal vandet også skiftes, hvis arealet er større, ellers bliver gulvet ikke ordentligt rent. Tag her et kig på vores undersøgelse.

Et rent statement

Uanset hvilken rengøringsmetode man foretrækker, vil den rette brug give et skinnende rent hjem. Ud over at det på det rent personlige plan er rart med et pænt hjem er det også et statement til omverdenen. Ved at holde sit hjem rent, smukt og indbydende viser man alt og alle at man har styr på sit liv og skaber de bedste forudsætninger for en god hverdag.

Vi mener

Rengøring er en nødvendig del af livet for at holde skidt og snavs fra døren, men det skal ikke have lov at fylde mere end højst nødvendigt. i stedet for tilfældig rengøring i ny og næ kan man spare masser af tid ved at vælge det rette udstyr og få det hele sat i system.

Tænk meget over hvad dine konkrete behov er – har du et stort eller lille gulv, hvilket materiale har gulvet, hvor ofte skal det gøres rent i de enkelte årstider, og hvornår er rent og pænt nok for dig?

Tag et kig indad og derefter et kig rundt i din bolig – så kommer svaret.