Stemmer du på de partier, som gerne vil gøre en reel forskel for klimaet? Drømmer du om, at samfundet bliver CO2 neutralt inden længe? Faktisk kan du selv være med til at gøre en væsentlig forskel. Det handler bare om at tage miljøvenlige valg i hverdagen. Så du behøver ikke at sidde og vente på, at politikerne gør en forskel – du kan bare handle nu! Det kan være svært at ændre sine gamle miljøskadende vaner. Måske har man levet på en bestemt måde i mange år. Derfor handler det om at tage små skridt, så ændringerne ikke bliver for overvældende for dig. Læs med her, og find ud af hvilke skridt du kan tage, for at blive mere klimavenlig og gøre en forskel for miljøet.

Køb bæredygtige møbler

Hvis du gerne vil leve mere bæredygtigt, er det aktuelt at kigge dine møbelvaner. Køber du altid de billigste møbler? Så er der stor sandsynlighed for, at de ikke er produceret på en bæredygtig måde. Måske er møblerne lavet af fældet regnskov? Hvis du gerne vil købe bæredygtige møbler, bør du tage ned i genbrugen. Her finder du et stort udvalg af møbler, og du kan være heldig at finde nogle møbler af høj kvalitet. Det smarte ved at købe møbler i genbrugen er, at du ikke støtter de firmaer, som driver rovdrift på miljøet. I stedet støtter du gode formål. Hvis du ikke kan finde de ønskede møbler i genbrugen, kan du begynde at lede efter gode firmaer. Altså firmaer som producerer deres møbler på en bæredygtig facon. Du kunne eventuelt købe et spisebord af genbrugstræ? Eller et planke skrivebord af genbrugstræ? Der findes mange firmaer, som laver deres produkter ud af genbrugsmaterialer. Det handler bare om at finde dem, og så kan du købe nye møbler med god samvittighed.

sofa

Ændr dine transportvaner

Noget af det, som virkelig batter på miljøfronten, er transport. Bilerne og flytransporten står for en stor del af den samlede klimaudledning. Hvis du har mulighed for det, bør du begynde at transportere dig på en ny måde. Du kunne eventuelt tage bussen eller toget på arbejde? Selvfølgelig er dette ikke muligt, hvis du bor langt ude på landet, hvor busserne sjældent kører. Hvis du bor nogenlunde tæt på en storby, er den offentlige transport ofte udemærket. Så her er der rig mulighed for at ændre transportvaner, og gøre en stor forskel for miljøet. Hvis du ikke har lyst til at tage offentlig transport, kan du investere i en elbil. En elbil kører, som navnet antyder, på el. Dette el er langt bedre for miljøet, end benzin og diesel.

Når du køber ind

Når du køber ind til aftensmad, er der mange valg du kan tage, for at blive mere miljøvenlig. Du kan eksempelvis gå efter grøntsager, i stedet for den røde bøf. Rødt kød belaster nemlig klimaet meget. Når du kigger efter grøntsager, er det vigtigt, at du køber danske grøntsager. Hvis du køber frugt og grønt, som er transporteret fra den anden side af kloden, er det ikke særlig klimavenligt. Generelt er det vigtigt, at vi begynder at spise mindre kød, hvis der skal ske en forskel på klimafronten