Alt for mange mennesker i hele verden går hver dag rundt og klager sig over hvordan verden er skruet sammen. De går rundt og brokker sig og giver hinanden ret. De siger, at det er hendes og hans skyld og det er aldrig deres egen skyld. Her bør man dog gøre noget selv. For man kan ikke gå rundt og bebrejde hele verden for alt muligt, hvis ikke man kigger indad. Gør man ingenting selv vil verden aldrig ændre sig. Derfor er det meget vigtigt, at man sørger for at gøre noget selv, hvilket man kan gøre på forskellige måder. Blandt andet kan man blive aktiv i politik. Hvis man studerer er det oplagt at starte her. 

Politisk bygning

Der er altid en studenterforening

Når man studerer vil man måske ikke lige umiddelbart tænke, at politik er så vigtigt. Man går på studiet, kommer til undervisning, går til eksamen og så tænker man ikke så meget videre over andre ting. Dog vil man, hvis man selv opsøger den viden, finde ud af, at der er rigtig meget politik når det kommer til studierne. For hele måden, hvorpå et studie er skruet sammen er faktisk et udtryk for politik. Selv måden hvorpå man går til eksamen på er produktet af noget politik, som er blevet besluttet af nogle. Her kan man gå ind og påvirke tingene ved selv at blive en del af sagerne. 

Det er en god ting da man dermed kan ændre nogle af de ting, som man ikke så godt kan lide. Det kan være, at man ikke kan lide, at der udelukkende er mundtlige eksamener. Det kan man måske ændre hvis man aktivt prøver at gøre noget for det. Det kan dog være dyrt at gå på studie og derfor er det oplagt, at man tager et kviklån således, at man har penge nok. For ender man med at bruge meget tid på sin nye politiske interesse vil man formentligt ikke have så meget tid til at arbejde og tjene penge på andre måder. Overvej derfor om ikke der er en sag du kunne gå ind i og dermed være med til at påvirke verden omkring dig.

Magtspil


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.