I statistikbanken kan man tydeligt se tendensen på indbrud, færre og færre danskere oplever at komme hjem til en bolig der har været udsat for et indbrud og hærværk. Det er gode nyheder. I 2019 blev der anmeldt 24 553 indbrud af danskerne i det private. Det er faktisk de laveste antal siden 1982, hvis man kigger i statistikbanken.

Hvorfor så dette?

Det kan man jo spørge sig selv om. Det er sjældent en enkelt faktor som vejer ind på hvor motiverede tyverne er i dag eller hvor nemt det er at udføre et indbrud. Faktum er at de fleste af os er blevet bedre til at sikre vores hjem imod indbrud. Vi installerer stærkere låse og bruger låsesmedenes hjælp. Norh låsesmed Vesterbro har selv mærket af denne tendens på sine arbejdsopgaver, ”det er ikke så tit mere at jeg skal ud og tage mig af forsikringssager, det er faktisk rart og det føles som at jeg og mine kollegaer i branchen har gjort det godt” siger låsesmeden hos Norh.

Vi er hjemme mere

En anden faktor kan være at vi er hjemme mere end normalt. Lige nu med virus i omløb vil det garanteret være sure tider for indbrudstyvene. Men når vores almindelige hverdag kommer tilbage igen efter Corona skal vi huske på, at tyverne nok må være meget motiverede. Da de i det sidste stykke tid har haft meget tid til at planlægge nye indbrud og måske være desperate for at lave penge. Dette er en god grund til at tage tiltag og sikre sig selv og sit hjem lidt ekstra en tidligere, og eventuelt bestille en låsesmed. I hvert fald i den grad at tyven vælger en anden dør eller et andet område. Sådan fungerer virkeligheden jo desværre.