Hvad enten du drømmer om at nå til tops i det politiske system eller blive leder for en virksomhed, så er det nødvendigt, at du har den rette udstråling. Du skal vise, at du har magt, viden og ambitioner. 

Meget af denne udstråling ligger selvfølgelig i, hvad du siger og udtrykker, men en overraskende stor del ligger også i dit udseende. Læs derfor denne guide og lær, hvordan du kan udstråle selvsikkerhed, karisma og magt med dit tøj og dit udseende.

selvsikkert-haar

Hvorfor betyder udstråling så meget?

Har du nogensinde hørt udtrykket ”fake it to you make it”? Det er ikke bare en smart talemåde, men det dækker i virkeligheden over et mantra, som succesfulde personer igennem alle tider har gjort brug af. 

Det handler om at opføre sig på en bestemt måde for også at føle sig på en bestemt måde. Hvis du vil føle dig mere selvsikker, skal du opføre dig mere selvsikkert. For i sidste ende vil det føre til, at du rent faktisk bliver mere selvsikker. 

Brug kroppen mere målrettet

Studier har vist, at kroppens måde at bevæge sig på har en stor betydning for, hvordan hjernen tænker. Hvis du altid falder sammen med skuldrene eller gemmer hænderne i dit skød, vil du også automatisk føle dig mere usikker og slasket. 

Men hvis du derimod retter din ryg ud og banker hænderne ned i bordet til dit næste møde, vil du udstråle meget mere selvsikkerhed og magt. Det vil i sidste ende føre til, at din hjerne rent faktisk bliver overbevist om, at du er selvsikker og har magt. Og når hjernen tror det, så vil du også automatisk have det!

ret-ryggen

Ret op på dit udseende

Derfor giver det god mening at gøre, som så mange andre ledere gør: Bevæg dig mere hensigtsmæssigt og iklæd dig mere hensigtsmæssigt tøj. Det gør en stor forskel, om du går rundt i joggingtøj eller jakkesæt på arbejdspladsen.

Hvis du for eksempel har problemer med at falde sammen med kroppen, kan du rette op på det med daglig træning. Men hvis du i stedet har brug for et hurtigt resultat, kan du også investere i holdningskorrigerende tøj, som netop gør, hvad navnet antyder: Korrigerer din holdning.

På den måde kan du iklæde dig dit magtudstrålende jakkesæt hver dag, mens du inde under bærer en t-shirt eller BH, der sikrer dig, at din krop kommer til at fremstå helt rank.

Håret spiller en stor rolle

Det er heller ikke for ingenting, at du altid ser magtfulde personer have en helt perfekt frisure. Dit hår spiller en stor rolle, når folk skal afkode dit udseende, og din frisure er noget af det første, folk lægger mærke til.

Derfor er det vigtigt, at du finder den hårstil, der bedst passer til din situation. Langt hår til en businessmand er ofte ilde set, mens kort og stilrent hår i stedet udstråler professionalisme. 

Omvendt har kort hår ved kvinder ofte en positiv effekt, fordi det udstråler ungdommelighed og gåpåmod. Og bare rolig: Hvis dit hår er begyndt at svinde lidt ind, så tænk i alternativer – du kan altid få extensions i Horsens! Så det er bare med at få fat i din lokale frisør og bede om en ny frisure.