I Danmark er foråret lig med konfirmationssæson. Hvis du er så heldig at være født ind i en stor familie, så står den sikkert på konfirmation næsten hvert år, og dermed højnes forventningerne til dig også. Hvis du skal forberede dig som gæst til en konfirmation eller selv er konfirmand, så slå eventuelt et smut forbi konfirmationsnyt.dk for at være sikker på, at du har det hele på plads.

Traditionen tro, skal der selvfølgelig noget sjov, hyggelig, og gerne også lidt pinlig underholdning, til. Det skal gerne være sober humor, som kan være sjovt for både den yngste fætter og gamle oldemor, men samtidig også noget som konfirmanden vil huske.

Grundet konfirmationens fokus på den enkelte konfirmand, skal det selvfølgelig også gerne være noget personlig underholdning. Det kan for eksempel handle om konfirmandens yndlings hobbyer eller måske referere til nogle særlige anekdoter, som både konfirmanden og festens gæster kender til og vil synes er sjove.

Det kan derfor føles enormt krævende at skulle komme på noget underholdning til en konfirmationsfest, hvis man ikke synes, at man ordentligt kender konfirmanden. På den anden side kan det gå som en leg, hvis det er en tæt ven eller bare en god fætter. I begge tilfælde er forventningerne dog som oftest meget lavere end det, man gør det til.

konfirmation

Find på en festsang

En enkel sang kan være mere end nok. I Danmark elsker vi festsange, og det kommer i særdeleshed til udtryk, når vi sidder til konfirmation. De fleste har slidt stemmebåndene tørre på I en Kælder Sort som Kul, før de om aftenen kan køre hjem.

Der er da også nogle helt oplagte grunde til, at festsangen er den oplagte form for underholdning til en fest såsom en konfirmation.

For det første er det en aktivitet, som alle, ung som gammel, kan deltage i. Hvis man i stedet arrangerer en konkurrence eller en anden form for festligt indslag, risikerer det i langt højere grad at blive kringlet og internt. Så længe en sang er skrevet på en nem og kendt melodi er det imidlertid nemt at få alle med.

Derudover er det den nemmeste måde at få gjort underholdningen personlig og tilrettet konfirmanden. Hvis bare det er på vers og rim, så er det ikke mærkeligt at referere til en obskur eller pinlig anekdote.

Klik her for at få endnu flere tips til at skrive den gode og personlige konfirmationssang.

Konkurrencer sketches og meget mere

Tit kan festsangene fylde så meget, at det kan være svært at se ud over dem og finde på ny og original underholdning. Der er dog mange typer underholdning, der kan virke lige så godt.

Hvis man formår at gøre det personligt, men samtidig tilgængeligt for alle, så kan en konkurrence eller quiz være oplagt. Disse er også en anelse mere aktive end en sang på 10 vers, hvilket det yngre publikum sikkert vil sætte pris på.

Alternativt kan en sketch også være en ide. Her kan du karikere konfirmanden på groveste vis til alles underholdning. Hvis sceneskrækken kommer i vejen, kan du i stedet filme stykket. Så har du også filmmagien på din side

blomst

 


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.