Afstemning, Valgrunde, Valg, Beslutning, Politik

Hvis du elsker politik, kan du sikkert nikke genkendende til dette: der er ikke noget bedre end en valgaften, som først slutter, når solen begynder at vise sine første stråler på himlen. Det er faktisk ligegyldigt, hvilket valg vi taler om. Så længe der er mulighed for at følge spændingen, den aktion-prægede udvikling og de forskellige politiske kandidater, bliver det helt sikkert en fantastisk aften. Så kan valget både være dansk, amerikansk eller chilensk – det er bare fedt uanset hvad.

Men hvordan sørger du for, at stemningen bliver helt i top hele aftenen lang? Læs med her, og find inspiration. 

Stegt Kylling, Kylling, Fastfood, Måltid, Stegt, Mad

Hvis du har besøg af vennerne

Hvis du får besøg af vennerne på valgaftenen, er der lige nogle ting, du skal have styr på forinden. Sådan kan du nemlig sørge for, at alle får en god aften, også dem som ikke er så vilde med politik som dig. Først og fremmest er det en god ide at sørge for noget lækkert mad, som passer til begivenheden. Hvis der er tale om et dansk valg, er det oplagt med valgflæsk. Er der derimod valg i et andet land, kan du gøre aftenen ekstra god ved at serverede forskellige retter fra valglandet. I forhold til drikkevarer, er det altid en god ide med et par øl, men du skal også huske, at I helst skal holde hele natten. Derfor er sodavand og kaffe også en helt essentiel ting at have klar, når nattetimerne nærmer sig.

Så er det selvfølgelig vigtigt, at der er plads til alle. Derfor kan det godt være, du bliver nødt til lige at tage et ekstra bord op fra kælderen, eller at du må investere i en billig spisebordsstol. Når der er styr på logistikken, kan du pynte op med forskelligere ting som flag og bannere. Det bliver bare lidt sjovere, når man går all-in. 

Mennesker, Kvinde, Tv, Film, Fjernsyn, Glad, Unge

Hvis du er i selskab med dig selv

Der er mange forskellige valg rundt omkring i verden, og det er de færreste, som har tid til at invitere vennerne hver eneste gang, en befolkning skal stemme. Derfor kan det sagtens være, du nogle gange kommer til at se nogle valg alene, og det er da også helt fint. Du kan nemlig sagtens have en god valgaften i dit eget selskab. Det kræver bare, at du tænker over, hvordan du bedst kan lide at fejre demokratiets vigtigste institution.

Hvis det bare er dig, er det som udgangspunkt en god ide at skaffe nogle drikkevarer, som både er hyggelige, men som også holder dig vågen. De kunne eksempelvis være din yndlings-te eller en god økologisk frugtsodavand. Så skal du finde nogle snacks, du elsker, som er nemme at tilberede, så du ikke skal stå i køkkenet hele aftenen. Du kan eventuelt give dig selv lov til at bestille noget lækkert take-away, så du virkelig kan koncentrere dig om valget. Når først maden er bestilt og drikkevarerne er ordnet, kan du sætte dig til rette i sofaen med et tæppe eller din dyne, og så er du ellers klar til at følge slagets gang hele natten lang.