Selvom det i sagens natur bør være sådan, at digitalisering altid er en gevinst for en virksomhed, så er der dog nogle virksomheder, som ikke har oplevet, at det er gået bedre efter, at de er begyndt at digitalisere.

Virksomhedsområder har sværere ved digitalisering

Noget af det, som man kan sige helt overordnet det er, at der er rigtig mange virksomheder i yderområderne, som har det lidt svært. For det er nemlig sådan, at det ikke er altid, at de har så god en internetopkobling. Og hvis ikke man har det så er det meget svært at drive en virksomhed i en digitaliseret retning. For en digitalisering i virksomheden kræver, at man altid kan være online. Derfor er det meget ofte sådan, at det kan være sværere at håndtere digitaliseringen i områder i landet, hvor internettet ikke er så godt.

En anden gruppe af virksomheder, som har oplevet en kæmpe nedgang efter digitaliseringen det er de gamle forlag, som laver bøger. For den dag i dag er der så meget man kan finde og læse online, at de færreste overhovedet gider at købe en rigtig bog. Derfor er det svært at overleve for bogvirksomheder og forlag og det er en af grundene til, at netop denne type virksomheder har oplevet, at de har faldet i værdi på baggrund af digitalisering.

Med digitalisering er robotter nødvendige

Nogle andre virksomheder, som også har oplevet, at de er faldet er produktionsvirksomheder, der har haft meget manuelt arbejde, som medarbejdere har været ansat til at klare. For i dag er det sådan, at robotter klarer meget af det arbejde, men hvis man dog er en virksomhed, som ikke har så mange penge til store og dyre robotter kan det være svært at overleve.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.