Når du skal ud og vælge din næste tørretumbler, så er der en del gode spørgsmål at stille din ekspedient ind til. På den måde sikrer du dig selv, at du kommer hjem med den bedste tørretumbler. Det er ikke sikkert at din forhandler kan give dig svar på alle dine spørgsmål, men hellere få spurgt ind til de rigtige ting, end at risikere at komme fra butikken med en dårlig maskine.

Gode spørgsmål til din tørretumblerforhandler

Det er altid relevant at spørge ind til selve tørreevnen på en maskine. Tørrer den tøjet ensartet, så du kan regne med at dit tøj er tørt samtidigt? Hvad er den pågældende maskines energiforbrug – altså hvad koster det at holde den pågældende maskine kørende i en almindelig husstand? I den forbindelse kan det også være en ide at spørge ind til det tidsforbrug, som maskinen bruger på en tørring. Endelig er det også en god ide at spørge ind til brugervenligheden. Altså skal man være ren Einstein for at kunne betjene ens tørretumbler, eller er programmerne simple og ukompliceret sat sammen? Slutteligt kan det også være relevant at spørge til støj. Får man en maskine med hjem, som støjer frygteligt, kan man hurtigt komme til at fortryde sit køb.

Aftræk eller kondens?

En tørretumbler kan enten være med aftræk eller kondens og det kan være en god ide at sætte sig ind i forskellen på de to maskiner, inden man gør sit køb. En tørretumbler med kondensfunktion bruger mindre energi end en af de mere gammeldags modeller med aftræk, hvor der blæses varm luft ud i det fri via et hul og et rør i ens væg.

Undersøg forbrugerrådets anbefalinger

Kan en leverandør af tørretumblere ikke svare på alle de spørgsmål, som er gode at stille inden et køb, så kan det være en god ide at undersøge, hvad forbrugerrådet anbefaler af tørretumblere. Her testes en lang række af de kendte mærker, som for eksempel AEG, Blomberg, Bosch, Samsung, Miele, Electrolux og Siemens. Testen udføres blandt andet på de parametre, som de øverst anbefalede spørgsmål bygger på. Det er vigtigt at være opmærksom på, at forbrugerrådet Tænk i deres test af tørretumblere, kun tester de såkaldte kondenstørretumblere og altså ikke den gamle model med aftræk.

Mere viden om køb af tørretumblere

Vil du gerne læse mere om tørretumblere og se et stort udvalg, så kan du besøge tørretumbler.dk. Her finder du en lang række af forskellige maskiner, samt gode råd og vejledning til dit næste køb af tørretumbler. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken maskine du ender ud med at have i din husholdning. Der er både mange penge at spare på dit energi forbrug, samt tid og kræfter, som er bedre brugt på fornøjelser end på det kedsommelige arbejde med at hænge tøj til tørre. Med en tørretumbler går tøjvasken hurtigt og du kan i stedet bruge din energi på andre aspekter af tilværelsen i stedet for at spilde din tid i bryggerset, bøjet over endnu en omgang vasketøj.