Automobilen har ikke eksisteret i ekstremt mange år. Det er i virkeligheden ikke mere end 65 år siden, at det så småt begyndte at blive en hver mands eje. Derfor er det også utroligt at se, den afhængighed som flere og flere oplever i forbindelse med deres bil. Det er de færreste børnefamilier, der lever uden en bil, og det er også de færreste, der kan forestille sig et liv uden. Det gør hverdagen langt nemmere, da man sjældent kan regne med den offentlige transport. Derudover er der langt mere privatliv forbundet med at gøre i sin egen bil, noget som de fleste mennesker mangler i deres hverdag. Det kan derfor også give en form for ro i hverdagen. Alligevel er der også grund til at tro, at den tid, hvor bilen var danskernes fortrukket transportmiddel, er ved at være over. Man ser nemlig, hvordan flere og flere danskere vælger andre alternativer.

En anden mulighed til den traditionelle fossille brændstofs bil er en elbil , men for at den virker skal du have en lader til elbil. Har du det tæt på er det en miljørigtig løsning dog ikke på højde med cyklen men tæt på.

Et tredje alternativ, der især er begyndt at blomstre, især i storbyer såsom København og Århus, er cyklen. Flere og flere danskere griber deres cykler, og nyder den friske luft på vejen til arbejde. Det kan selvfølgelig virke en del mere besværligt, hvis man bor langt fra sin arbejdsplads. Her ser man dog alligevel en tendens til, at de fleste vil cykle til stationen for herefter at tage toget til arbejde. På samme tid ser man også, hvordan aflevering af børn i institutionerne er begyndt at foregå på cykel. Dette skaber dermed også en tendens, der gives videre til børnene, der ellers altid har været gode til at cykle til skole. Hvis forældrene ikke længere kører, så er børnene også nødt til at cykle. Hvis det i en tidlig alder bliver fuldstændig almindeligt at hoppe på ens drenge cykel, når man skal til fodbold, vil det gå en nemmere i fremtiden.

At danskerne cykler er et tydeligt tegn på en klar bevidsthed

Der har i de seneste par år været en stigende tendens til, at det skal være smart at være bæredygtig. Efter et par årtier med total tilsvining af planeten jorden, er der pludselig kommet en bevidsthed omkring det problem, som ignorance overfor planteten i sidste ende vil skabe. Derfor ser man også, hvordan mange af de folk, som man opfatter som smarte og moderne, nu er begyndt at agere langt mere miljøvenligt ved for eksempel at vælge bilen fra. Hvis man som børnefamilie bor inde i København, er det også blevet langt mere almindeligt, at man cykler rundt i stedet for at køre.

Den friske luft man møder, når man cykler til arbejde, gør dagen lettere

Dog handler det ikke kun om, at man generelt bekymrer sig mere for miljøet. Den friske luft og gode start på dagen, der er forbundet med at cykle til arbejde eller til skole, giver også et dejligt kick. Det kan altså være en god måde at starte dagen på en aktiv og frisk måde. Man vil hurtigt opdage, at det giver en bedre dag, hvis man starter den med frisk luft.


Artiklen indeholder ikke redaktionelt materiale og er udtryk for skribentens egen holdning.