Mange danskere vælger i dag at gøre noget anderledes, når julen nærmer sig, og det betyder ofte at man vælger at tage en smuttur til udlandet for at fejre jul. Du har måske allerede prøvet turen til London, Prag eller de kanariske øer, men hvad med at overveje disse skjulte perler indenfor EU’s grænser, så du kan få den julestemning som du leder efter? Der findes nemlig masser af byer, der virkelig giver dig julestemning på steroider. Her er blot fire af slagsen til at komme i gang på.

Slovenien

Hovedstaden i Slovenien, Ljubljana, er en af Europas bedst bevarede hemmeligheder, og er et absolut must, hvis du leder efter en jul som man kender den fra postkort. Hele december måned gløder denne smukke by af julestemning med dens mange julemarkeder, optog, fantastiske mad og billedskønne små gader. Desuden ligger Ljubjana i nærheden af skisportssteder, så man også kan få en tur ned af pisterne med i købet.

Rumænien

Østeuropa er stadig et relativt ukendt område for mange danskere, men dette er en skam, for der er virkelig noget for enhver smag. Tag f.eks. den transylvanske by Brasov, der med hyggelige brostensgader der stammer helt tilbage fra middelalderen virkleig giver de besøgende en usædvanligt smuk oplevelse. Byen er omgivet af majestætiske bjerge, unik gotisk arkitektur, fantastiske skisløjper og en venlig lokalbefolkning; Brasov er den perfekte baggrund til at nyde en anderledes jul.

jul

Italien

Italien er selvfølgelig kendt for dens mange turistmål, men støvlelandet rummer faktisk en masse skjulte perler. Tag f.eks. skibyen Madonna di Campiglio, der ligger placeret midt i Dolomitterne. I december fyldes den snehvide by af tusindvis af julelys i mange farver, et hyggeligt julemarked og endda det årlige juleslalomsløb. Sidst men ikke mindst kan du endda tage en tur i det smukke snelandskab i en vaskeægte slædevogn inklusiv hunde selvfølgelig.

Tyskland

Lad os bare se det i øjnene, der er ikke noget der siger jul, som en juleferie i hjertet af Tyskland; nærmere betegnet den lille bayerske by Coburg. Forestil dig en by, der kunne være hevet direkte ud af en af siderne fra brødrene Grimms eventyr. I denne lille by kan du opleve ældgamle juletraditioner fra et vaskeægte kagehus i fuld størrelse, nødder og nøddeknækkere til det hyggelige årlige julemarked. Du bør desuden heller ikke snyde dig selv for at opleve den gamle bydel set fra hestevogn med en kop varm gløgg eller chokolade i hånden.

Prøv lidt solskin

Sidst men ikke mindst, kan du vælge at gå den helt anden vej her til jul. Prøv f.eks. en varmere ferie i Grækenland denne jul. Her vil øen Korfu være en god idé, og så er det endda muligt at finde en temmelig billig pakkerejse oven i hatten. Selv om det ikke er sommer, så vil Korfu stadig have et dejligt klima, og masser at byde på af middelhavsoplevelser til en jul under varmere himmestrøg.

julelandsby