Team-building finder sted i mangt en kontekst – både på en ny arbejdsplads, ved studiestart og meget andet. Men ofte bliver disse teambuilding- eller ryst-sammen-arrangementer afholdt på måder, der minder meget om hinanden, hvilket kan gå ud over effekten. Meningen med teambuilding eller ryst-sammen-ture er at skabe forudsætninger for et fællesskab og et godt samarbejde teamets medlemmer i mellem. Ønsker du original teambuilding eller en ryst-sammen-tur, som teamets medlemmer med al sandsynlighed aldrig har prøvet før, skal du vælge whiskysmagning.

Hvad er whiskysmagning?

Måske har du hørt om øl- eller vinsmagning. Er det tilfældet, vil du med sandsynlighed også have en idé om, hvad whiskysmagning er. Whiskysmagning er for dig, der enten allerede ved en del om whisky og har lyst til at prøve nye spændende varianter. Men det kan også være en fantastisk oplevelse for dig, der ikke har den store viden om whisky, men gerne vil have en ny spændende oplevelse – eksempelvis i forbindelse med teambuilding eller en ryst-sammen-tur.

whisky i glas

Til Whiskysmagning får du mulighed for at smage en række forskellige whiskyer. Undervejs vil der være en ekspert til rådighed, der vil guide dig igennem forløbet og de forskellige smagsvarianter. Alt efter hvilken whiskysmagning du vælger, kan du få lov at smage på whisky fra hele verden. De fleste whiskysmagninger har en form for tema eller et særligt fokus, der som oftest vil bestå i whiskyens ophav. Mens nogle smagninger har fokus på skotsk whisky, fokuserer andre på irsk whisky og så videre. Har du prøvet at være til whiskysmagning før, kan du således sagtens få helt nye smagsoplevelser ved at vælge en smagning, der tilbyder andre whiskyer, end du har prøvet tidligere.

Hvorfor vælge whiskysmagning til teambuilding?

Skal du arrangere teambuilding eller en ryst-sammen-tur, og overvejer du whiskysmagning, så er der flere gode grunde til at gøre alvor af dette. Det primære formål med teambuilding er at skabe en følelse af fællesskab samt at igangsætte en dialog, der senere kan udgøre fundamentet for et godt samarbejde – hvad end det er i en arbejdsrelateret sammenhæng, på studiet eller i en helt anden kontekst.

Vil man gerne skabe en følelse af fællesskab, kan ofte opnå dette ved at kaste medlemmerne af det kommende team ud i et fremmed element. Lader man folk prøve kræfter med noget, der er fremmed for dem, og som de ikke har prøvet før, vil det skabe en følelse af, at alle er i samme båd.

Selv hvis man har prøvet whiskysmagning før, er der tale om en fremragende form for teambuilding, fordi alle kan være med. Whiskysmagning foregår i et roligt tempo i behagelige omgivelse, hvor der bliver skabt forudsætninger for en god samtale, da alle kan dele sine meninger og indtryk om den whisky, der serveres. Der er tale om en form for teambuilding, der både er rolig og sofistikeret.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionel materiale.