Forestil dig det. Du kommer hjem efter en lang dag på arbejde. Du begynder at lave mad, mens familien trisser omkring i huset. Når du endelig bliver færdig med maden, og får sat dig ved aftensmadsbordet, er du mere end udmattet. Der er i hvert fald ikke energi nok i dig til lange politiske diskussioner.

Er du typen der elsker at debattere og vende hvad du har hørt i radioen på vej hjem fra arbejde, lyder det ovenstående nok som dit værste mareridt. Eller en lidt grå refleksion af din hverdag. Dette er nok desværre realiteten for mange.

Når vi er færdige på arbejde, glæder vi os til at komme hjem og slappe af. Men de flestes arbejdstider passer med, at de kommer hjem lige tids nok til at begynde at forberede aftensmaden. Hvis bare der var en måde man kunne få slappet af og opladt energien til de helt fede af de politiske debatter. Men hov! Det er der jo heldigvis.

Aftensmadens råvare leveret lige til døren

Det kan ikke blive meget nemmere end med en måltidskasser. Det er meget muligt du associere navnet med varme leverpostejmadder og et larmende klasselokale, men det her er nu lidt mere sofistikeret end det.

En måltidskasse er ofte opbygget som et abonnement. Du betaler et fast beløb hver måned, og får til gengæld leveret friske råvare direkte til døren. Med de fleste måltidskasser følger der også opskrifter der er lette at følge med i.

Nogen måltidskasser hjælper dig så meget at ingredienserne er vejet og pakket fint ind, til alle de vedlagte opskrifter. Det eneste du skal gøre er blot at følge hvad der står på papiret.

Når alt forarbejdet er lavet for dig, kan du skære madlavningstiden helt ned til 20-30 min. hvoraf størstedelen af tiden bliver brugt på at have maden i ovnen. Det giver dig rigeligt med tid til at blive et med sofaen og få opladt lidt efter en lang dag på arbejdet.

Når du får råvarerne leveret direkte til døren, slipper du også for de kedelige ture til det nærmeste supermarked efter arbejde. Ikke flere køer, menneskekaos eller livstrætte kassedame. Måltidskasser er efterhånden også blevet så stor en succes at du helt sikkert vil kunne finde en vegetarisk eller vegansk mulighed.

Lyder måltidskasser som noget for dig, så klik ind på soupanatural.dk og sammenlign priserne på de mange mulighederne indenfor måltidskasser, der efterhånden er sprunget op flere steder i Danmark.

familie

Planlæg din madlavning på forhånd

For at vikle det sammen med ovenstående afsnit, er det i korte træk at gøre det arbejde som måltidskassen ellers ville gøre for dig. Synes du det er mange penge, eller kan du bare godt lide at gøre arbejdet selv, så er en madplan altid en god måde at få overblik i både køkken, køleskab og generelle hverdag.

Du finder ofte penge at spare, hvis du nøjes med at tage ud og handle 1 til 2 gange om ugen. Har I planlagt hvad I skal have at spise hele ugen, behøves du ikke handle ind til aftensmad hver dag. Om mandagen ved du trodsalt allerede hvad du skal have at spise fredag, så du kan lige så godt købe ind til det den første dag på ugen. Så er der det nemmere at hoppe direkte i med maden, når fredag drejer om hjørnet.

Det er tidskrævende den ene dag det skal planlægges, men du spare både penge og tid i sidste ende.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.